In de techmedia draait het deze en aankomende week volledig om het Mobile World Congress. Het evenement wordt in Barcelona gehouden en gaat morgen officieel van start. De afgelopen dagen hebben verschillende smartphonemakers hun plannen echter al met de media gedeeld. Zo was het gisteren aan Oppo om de toekomstplannen met de media te delen.

De Chinese fabrikant sprak over de komende 5G telefoon, dat over de Snapdragon 855 chipset zal beschikken, maar ook over de 48 megapixel triple-camera met 10x optische zoom. Maar waar we eigenlijk stiekem op hoopten is niet gebeurd; een blik op de vouwbare telefoon van Oppo. Dankzij een patentaanvraag en de daaruit gevormde beelden krijg we dankzij LetsGoDigital toch een idee van wat we kunnen verwachten.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Oppo’s vouwbare telefoon

Het kenmerk van de opvouwbare telefoon van Oppo dat terugkomt in verschillende ontwerpen is het display aan de buitenzijde. We kwamen zelf al een patent tegen van Oppo’s opvouwbare telefoon maar ook werd in december 2018 een patent vastgelegd in de Global Design Database van de WIPO (World Intellectual Property Organisation). Van alle patenten die tot nu toe zijn ontdekt is dit waarschijnlijk het mooiste ontwerp. Reden genoeg voor de collega’s van LGD om dit om te vormen tot een aantal ontzagwekkende 3D-beelden. Het is een ontwerp dat zonder twijfel zal kunnen concurreren met de Galaxy Fold van Samsung en Mate X van Huawei. Dit is hoe Oppo’s vouwbare telefoon eruit kan zien:

Afgelopen november maakte Chuck Wang, productmanager van Oppo, tijdens een bijeenkomst met Europese journalisten bekend dat een opvouwbare telefoon ontwikkeld wordt. Tot dat moment was er nog geen officieel woord gesproken over een opvouwbare telefoon en hadden we alleen de patenten. Nu Samsung en Huawei de eerste vouwbare modellen gereed hebben is het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voor Oppo volgt, met haar eigen versie.