Sim only

Je staat op het punt om een wereld van besparingen en keuzemogelijkheden te ontdekken. Ja, we hebben het over het vergelijken van sim only abonnementen. Of je nu op zoek bent naar een voordelige sim only dat bij je budget past, of je wilt profiteren van onbeperkt internet, bellen en sms’en, het vergelijken van sim only abonnementen is de slimme zet die je nodig hebt. Het is tijd om te ontdekken wat er allemaal beschikbaar is én om een goede keuze te maken die bij jouw behoeften past. In onze vergelijker kun je je wensen kenbaar maken waarna de goedkoopste sim only abonnementen worden getoond.

Vergelijk sim only abonnementen

Wat is sim only?

Bij een sim only abonnement krijg je alleen een simkaart zonder toestel. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van een los toestel. Sim only abonnementen zijn vaak goedkoper dan abonnementen inclusief toestel, omdat je niet betaalt voor het toestel en alleen voor de simkaart en de diensten die je gebruikt.

Bij het vergelijken van sim only abonnementen moet je letten op verschillende factoren, zoals de prijs, de hoeveelheid data, belminuten en sms’jes, en de contractduur. Sim only abonnementen hebben meestal een looptijd van één of twee jaar, maar er zijn ook abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Dit geeft je de flexibiliteit om te switchen van provider of een ander abonnement te kiezen wanneer je dat wilt.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de netwerkdekking van de provider. Niet alle providers hebben even goede dekking in alle gebieden. Het is dus belangrijk om te controleren of de provider een goede dekking biedt op de plekken waar jij veel bent, zoals je huis, werk of school.

Verschillen met abonnementen inclusief toestel

Sim only abonnementen verschillen van abonnementen inclusief toestel doordat je bij een sim only abonnement alleen betaalt voor de simkaart en de diensten, terwijl je bij een abonnement inclusief toestel ook betaalt voor het toestel. Dit betekent dat sim only abonnementen over het algemeen goedkoper zijn dan abonnementen inclusief toestel.

Een ander verschil is dat je bij een sim only abonnement zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van een los toestel. Dit kan een nieuw toestel zijn of een toestel dat je al hebt. Hierdoor heb je meer vrijheid en flexibiliteit in het kiezen van een toestel dat bij jou past.

Bij sim only abonnementen betaal je elke maand een vast bedrag voor de gekozen bundel. Dit bedrag is vaak lager dan bij abonnementen inclusief toestel, omdat je niet betaalt voor het toestel. Daarnaast zijn sim only abonnementen vaak flexibeler, omdat je de mogelijkheid hebt om maandelijks je bundel aan te passen of zelfs over te stappen naar een andere provider.

Hoe begin je met sim only vergelijken?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw telefoonabonnement, is het vergelijken van sim only aanbiedingen een slimme eerste stap. Maar hoe begin je hier eigenlijk mee?

Belangrijke factoren bij het kiezen van sim only

Voordat je begint met het vergelijken van sim only abonnementen, is het belangrijk om te bepalen wat voor jou de belangrijkste factoren zijn. Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee kunt houden, zoals:

 • De prijs: bepaal voor jezelf hoeveel je maandelijks wilt betalen en welk bedrag je maximaal wilt uitgeven aan een sim only abonnement. Het is ook handig om te kijken naar eventuele kortingen of promoties.
 • De bundels: bedenk hoeveel belminuten, sms’jes en data je nodig hebt. Ben je een grote beller of juist een internetverslaafde die veel data verbruikt? Het is belangrijk om een bundel te kiezen die past bij jouw behoeften.
 • De contractduur: wil je een abonnement voor een bepaalde periode, zoals een jaarcontract, of gaat jouw voorkeur uit naar een maandelijks opzegbaar abonnement?
 • De provider: overweeg ook welke provider het beste netwerk en de beste dekking biedt op de plaatsen waar jij vaak bent.

Waar moet je op letten bij sim only aanbiedingen?

Bij het vergelijken van sim only aanbiedingen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hoewel sommige deals er misschien te mooi uitzien om waar te zijn, kunnen er valkuilen verborgen zijn. Daarnaast kunnen extra kosten en kleine lettertjes ervoor zorgen dat je uiteindelijk meer betaalt dan je had verwacht.

De valkuilen van te mooie deals

Als je op zoek bent naar een sim only abonnement, kom je vaak aanbiedingen tegen die te mooi lijken om waar te zijn. Denk aan extreem lage maandelijkse kosten of zeer ruime databundels voor een spotprijs. Het is belangrijk om kritisch te blijven en je af te vragen waarom een provider zo’n deal aanbiedt.

Deze deals worden vaak gebruikt om klanten te lokken, maar er kunnen addertjes onder het gras zitten. Zo kan de lage prijs alleen gelden voor de eerste paar maanden en daarna flink omhoog schieten. Of er kunnen beperkingen zijn op het gebruik van bepaalde diensten, zoals streaming of bellen naar het buitenland. Wees daarom altijd voorzichtig bij het afsluiten van een deal die te mooi lijkt om waar te zijn. Lees altijd de voorwaarden en bepaal of de aanbieding echt aan jouw behoeften voldoet.

Extra kosten en kleine lettertjes

Naast valkuilen zijn er ook extra kosten en kleine lettertjes waar je op moet letten bij het vergelijken van sim only aanbiedingen. Providers vermelden vaak niet alle kosten op de grote advertenties, maar verstoppen deze in kleine lettertjes.

Sommige providers rekenen bijvoorbeeld aansluitkosten of administratiekosten bij het afsluiten van een sim only abonnement. Deze kosten kunnen variëren van enkele euro’s tot tientallen euro’s. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in je vergelijking, zodat je een realistisch beeld krijgt van de totale kosten van het abonnement. Daarnaast kunnen er ook extra kosten zijn voor bepaalde diensten, zoals het gebruik van internet buiten je bundel of bellen naar specifieke nummers. Ook deze kosten kunnen flink oplopen als je niet goed oplet.

Tips om extra kosten te vermijden
 1. Lees altijd de algemene voorwaarden en bekijk de kleine lettertjes voordat je een sim only abonnement afsluit.
 2. Vraag de provider specifiek naar alle mogelijke kosten en beperkingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 3. Maak een realistische inschatting van je gebruik en kies een bundel die daarbij past. Zo voorkom je extra kosten voor het overschrijden van je bundel.
 4. Controleer regelmatig je facturen om te zien of er geen onverwachte kosten in rekening worden gebracht.

Sim only voor verschillende gebruikers

Sim only abonnementen zijn flexibel en geschikt voor verschillende soorten gebruikers. Of je nu een grote beller bent, veel internet verbruikt of internationaal belt, er is altijd een sim only abonnement dat bij jou past. Hieronder worden de mogelijkheden voor verschillende gebruikers beschreven.

Voor de grote beller: onbeperkt bellen en sms’en

Ben jij iemand die veel belt en sms’t? Dan is een sim only abonnement met onbeperkt bellen en sms’en ideaal voor jou. Met dit type abonnement hoef je je geen zorgen te maken over je bel- en sms-kosten, omdat je onbeperkt kunt bellen en sms’en binnen Nederland. Of je nu vrienden en familie wilt spreken of zakelijke gesprekken voert, met onbeperkt bellen ben je altijd bereikbaar en kun je zonder beperkingen communiceren.

Bij een sim only abonnement met onbeperkt bellen en sms’en is het belangrijk om te letten op de voorwaarden. Soms geldt er een fair use policy, wat betekent dat er een redelijk gebruikslimiet is vastgesteld voor onbeperkt bellen en sms’en. Dit betekent dat je niet onbeperkt kunt blijven bellen en sms’en, maar dat je gebruik moet maken van redelijke hoeveelheden. Het is dus belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen.

Voor de internetverslaafde: databundels vergelijken

Als je veel gebruik maakt van mobiel internet, bijvoorbeeld om te internetten, video’s te streamen of social media te gebruiken, is het belangrijk om een sim only abonnement te kiezen met een geschikte databundel. Databundels variëren in grootte, van enkele gigabytes tot tientallen gigabytes per maand.

Voordat je een sim only abonnement kiest, is het belangrijk om je internetgebruik goed in kaart te brengen. Hou je van het kijken van video’s in hoge kwaliteit of stream je regelmatig muziek? Dan heb je waarschijnlijk een grotere databundel nodig. Check ook hoeveel data je verbruikt tijdens het gebruik van social media of het laden van webpagina’s. Door je dataverbruik in kaart te brengen, kun je de juiste databundel kiezen die past bij jouw internetgebruik.

Het is ook belangrijk om te letten op de snelheid van het mobiele internet. Sommige sim only abonnementen bieden snellere internetverbindingen dan andere. Dit kan van invloed zijn op de ervaring tijdens het surfen, streamen en downloaden op je mobiele apparaat.

Voor de internationale beller: roaming en internationale tarieven

Ga je regelmatig naar het buitenland of bel je vaak naar internationale nummers? Dan is het belangrijk om een sim only abonnement te kiezen dat goede mogelijkheden biedt voor roaming en internationale tarieven.

Met roaming kun je gebruik maken van je sim only abonnement in het buitenland. Let echter wel goed op de kosten, want roaming kan behoorlijk prijzig zijn. Vergelijk de tarieven voor roaming bij verschillende providers en kies een sim only abonnement dat betaalbare tarieven hanteert voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland.

Voor internationale bellers is het ook belangrijk om te kijken naar de tarieven voor internationaal bellen. Sommige sim only abonnementen bieden speciale tarieven voor internationale gesprekken, wat voordelig kan zijn als je regelmatig naar het buitenland belt. Neem de tijd om de verschillende tarieven te vergelijken en kies een sim only abonnement dat past bij jouw internationale beltijd.

Overstappen naar een sim only abonnement

Als je huidige telefoonabonnement bijna afloopt en je wilt graag overstappen naar een sim only abonnement, zijn er een paar stappen die je moet volgen.

Nummerbehoud: hoe werkt dat?

Een van de grote voordelen van een sim only abonnement is dat je je huidige telefoonnummer kunt behouden. Nummerbehoud zorgt ervoor dat je geen gedoe hebt met het veranderen van telefoonnummers en dat je bereikbaar blijft voor je contacten.

Om nummerbehoud aan te vragen, moet je dit tijdens het afsluiten van je nieuwe sim only abonnement aangeven. Je nieuwe provider zal vervolgens het nummerbehoud voor je regelen. Het kan zijn dat je wat persoonlijke gegevens moet verstrekken, zoals je huidige telefoonnummer en je oude telefoonprovider.

Na het aanvragen van nummerbehoud kan het enkele werkdagen duren voordat het volledig is afgerond. In de tussentijd kun je je oude simkaart in je nieuwe toestel plaatsen en gewoon gebruik blijven maken van je huidige telefoonnummer. Zodra het nummerbehoud is afgerond, zal je nieuwe simkaart actief worden en kun je genieten van je nieuwe sim only abonnement.

 • Vraag tijdens het afsluiten van je nieuwe sim only abonnement nummerbehoud aan.
 • Vul eventuele vereiste persoonlijke gegevens in.
 • Plaats je oude simkaart in je nieuwe toestel en wacht tot nummerbehoud is afgerond.

De kleine lettertjes van sim only contracten

Als je op zoek bent naar een sim only abonnement, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de contractduur en eventuele verborgen kosten. We gaan dieper in op deze twee belangrijke aspecten.

Contractduur: maandelijks opzegbaar of jaarcontract?

Bij het vergelijken van sim only aanbiedingen kom je vaak de keuze tegen tussen een maandelijks opzegbaar contract en een jaarcontract. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen.

Met een maandelijks opzegbaar contract ben je flexibel en kun je op elk moment overstappen naar een andere provider of een ander type abonnement. Dit biedt vrijheid en geeft je de mogelijkheid om je telefoonkosten aan te passen aan je veranderende behoeften. Echter, houd er rekening mee dat de maandelijkse kosten vaak wat hoger zijn dan bij een jaarcontract.

Een jaarcontract daarentegen biedt vaak lagere maandelijkse kosten. Dit kan voordelig zijn als je van plan bent langere tijd bij dezelfde provider te blijven. Houd er wel rekening mee dat je gedurende de looptijd van het contract vastzit aan deze provider en het abonnement. Als je eerder wilt overstappen, loop je het risico op extra kosten.

 • Maandelijks opzegbaar: flexibiliteit en hogere maandelijkse kosten.
 • Jaarcontract: lagere maandelijkse kosten, maar minder flexibiliteit en extra kosten bij voortijdig opzeggen.

Verborgen kosten ontmaskeren

Bij het vergelijken van sim only contracten is het essentieel om verder te kijken dan alleen de maandelijkse kosten. Verborgen kosten kunnen namelijk een grote impact hebben op de totale kosten van je abonnement.

Een verborgen kostenpost is de kosten voor het gebruik van data buiten je bundel. Veel sim only abonnementen hebben een limiet voor het gebruik van data. Als je deze limiet overschrijdt, kunnen de kosten hoog oplopen. Zorg er daarom voor dat je een duidelijk beeld hebt van je gebruik en kies een abonnement dat bij je past.

Kosten buiten de bundel

Veel sim only abonnementen hebben een limiet voor het gebruik van data. Hierbij geldt vaak een lagere prijs per MB binnen de bundel, maar kunnen de kosten flink oplopen als je deze limiet overschrijdt. Zorg ervoor dat je een abonnement kiest dat past bij je dataconsumptie om onverwachte kosten te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de provider de mogelijkheid biedt om je dataverbruik te monitoren via een app of online portal. Op die manier kun je gemakkelijk je verbruik in de gaten houden en indien nodig actie ondernemen.

 • Controleer of er een limiet is voor het gebruik van data buiten je bundel.
 • Zorg ervoor dat je een abonnement kiest dat past bij je dataconsumptie.
 • Controleer of de provider een app of online portal heeft om je dataverbruik te monitoren.

Toekomst van sim only abonnementen

De ontwikkelingen in mobiele netwerken en de opkomst van e-sims hebben een grote invloed op sim only abonnementen. In de toekomst zullen er steeds meer mogelijkheden en voordelen zijn voor gebruikers van sim only.

Ontwikkelingen in mobiele netwerken

De toekomst van sim only abonnementen wordt mede bepaald door de ontwikkelingen in mobiele netwerken. De technologieën op het gebied van mobiele netwerken blijven zich continu verbeteren. Er wordt gewerkt aan de uitrol van 5G-netwerken, die veel hogere snelheden en lagere latency zullen bieden ten opzichte van de huidige 4G-netwerken.

Met de komst van 5G kunnen sim only gebruikers profiteren van snellere downloadsnelheden en stabielere verbindingen. Dit opent de deur naar nieuwe mogelijkheden, zoals het probleemloos streamen van HD-video’s, het spelen van online games zonder vertraging en het gebruikmaken van nieuwe diensten op het gebied van virtual reality en augmented reality.

Daarnaast zullen ook de dekking en bereikbaarheid van mobiele netwerken steeds verder verbeteren. Dit betekent dat je als sim only gebruiker vrijwel overal een stabiele en snelle internetverbinding kunt verwachten. Of je nu in een drukke stad bent of in een landelijk gebied, je blijft altijd online en bereikbaar.

De invloed van e-sims op sim only

Een andere belangrijke ontwikkeling is de opkomst van e-sims. Een e-sim is een geïntegreerde simkaart die is ingebouwd in het apparaat zelf, waardoor er geen fysieke simkaart meer nodig is. Deze technologie biedt verschillende voordelen voor sim only gebruikers.

Ten eerste maakt een e-sim het gemakkelijker om van provider te wisselen. In plaats van een fysieke simkaart te moeten vervangen, kun je met een e-sim eenvoudig van provider wisselen door simpelweg een virtuele simkaart te activeren. Dit betekent dat je sneller en gemakkelijker kunt profiteren van betere deals en tarieven.

Bovendien biedt een e-sim de mogelijkheid om meerdere nummers of abonnementen tegelijkertijd te gebruiken op één apparaat. Dit kan handig zijn als je zowel een zakelijk als een privénummer wilt gebruiken, of als je een lokaal nummer wilt hebben terwijl je in het buitenland bent.

Een ander voordeel van de e-sim is dat ze ruimte besparen in je apparaat. Omdat er geen fysieke simkaart meer nodig is, is er meer ruimte beschikbaar voor andere functies en componenten. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een dunner en lichter apparaat met een groter scherm.

 • Meer mogelijkheden en voordelen dankzij 5G-netwerken
 • Betere dekking en bereikbaarheid, waar je ook bent
 • Gemakkelijker wisselen van provider dankzij e-sims
 • Mogelijkheid om meerdere nummers of abonnementen te gebruiken
 • Ruimtebesparing in je apparaat dankzij e-sims

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *