Sim only

Je betaalt bij een sim only abonnement elke maand een vast bedrag zoals je gewend bent bij een normaal mobiele telefoon abonnement. Elke maand wordt het bedrag van je bank afgeschreven. Wanneer je over de bundel belt dan moet je extra betalen. Over de bundel telefoneren is duurder dan binnen de bundel. Een sim only abonnement is zo gewild omdat het goedkoper is. Het verschil kan wel oplopen tot meer dan 100 euro. Het is dus zeker de moeite waard om sim only abonnementen te vergelijken. In de vergelijker hieronder kun je je wensen kenbaar maken waarna de goedkoopste sim only abonnementen getoond worden.

Vergelijk sim only abonnementen

Hoeveel bespaar je bij een sim only abonnement?

De korting kan oplopen tot meer dan 100 euro in 2 jaar tijd. Het is een kwestie van de goedkoopste sim only aanbieder opzoeken en dan de volgende berekening er op los te laten. Wat zijn de kosten van het sim only abonnement berekend over de gehele looptijd? Hierna bekijk je abonnementen waarbij het toestel zit dat je graag zou willen hebben. Ook hier reken je uit hoeveel dit abonnement kost over de gehele looptijd. Nu zal er een groot verschil te zien zijn. Nu zoek je op waar je het goedkoopst een los toestel kan bestellen en trek je dit bedrag af van de berekening. Veelal scheelt een sim only met los abonnement enorm veel euro’s in vergelijking met een toestel met abonnement.

Wanneer het oude toestel nog in goede staat is

Wanneer je al een telefoon hebt waar je gebruik van wilt blijven maken dan is een sim only abonnement een perfecte keuze. Met een sim only abonnement bel je voordeliger dan met een normaal mobiele telefoon abonnement. Het nadeel is dat je geen nieuwe telefoon ontvangt. Je krijgt bij de aanschaf van het abonnement alleen een simkaart. Als je oude toestel het begeeft dan moet je zelf voor een los toestel zorgen om te kunnen bellen.

Er is geen regel dat je iedere twee jaar een nieuwe telefoon moet uitkiezen. Het mag maar het moet niet. Als je tevreden bent met je mobiele telefoon dan kun je eenvoudig meer dan 100 euro per jaar besparen door een sim only abonnement te nemen. Dit kan bij een grote provider maar ook bij één van de MVNO’s. Veel mensen hebben niet door hoeveel men betaalt voor een nieuwe mobiele telefoon. Doordat de prijs vaak in het abonnement is verwerkt is niet duidelijk hoeveel de mobiele telefoon zelf kost. Vergelijk het abonnement zonder en met toestel om het verschil uit te rekenen. Je weet dan precies wat je voor de mobiele telefoon betaalt over de gehele looptijd. Door voor een sim only te gaan worden deze kosten niet in het abonnement verwerkt en bespaar je de kosten voor de mobiele telefoon. Een voordeel van sim only abonnementen is dat ze ook met een maandelijks contract afgesloten kunnen worden.

Kan ik mijn nummer behouden?

Je bent zelf de eigenaar van je telefoonnummer. Als je het nummer wilt behouden dan is dat altijd mogelijk. Dit is zelfs in de wet vastgelegd dat je recht hebt op behoud van het nummer. Dit wordt nummerbehoud genoemd. Geen enkele provider kan je telefoonnummer verwijderen of stop zetten als je naar een andere provider over wilt stappen. Het proces van nummerbehoud is eenvoudig. Bij de aanvraag van een nieuw abonnement kun je aangeven dat je je nummer wilt behouden. De provider regelt het vervolgens voor je. Door de jarenlange ervaring met telefoonabonnementen zijn de providers in staat om een overstap geruisloos te regelen. Je merkt er niets van als je van provider verandert. Het enige dat je hoeft is de simkaart te verwisselen als het oude abonnement stopt en het nieuwe abonnement ingaat. De tijd dat je niet bereikbaar bent is dan minimaal.

Woon je aan de grens? Controleer de dekking

Voordat je een abonnement neemt bij een provider controleer dan eerst de netwerkdekking. Bekijk de signaalsterkte in het gebied waar je woont en waar je vaak verblijft. Dit is bijvoorbeeld thuis en op werk. Het abonnement kan meestal niet opgezegd worden als je geen dekking hebt waar je de telefoon vaak gebruikt. Het wordt gezien als je eigen verantwoordelijk om dit te controleren. In Nederland hebben de meeste providers een goede landelijke dekking maar het is goed om dit vooraf te controleren. Eenmaal het abonnement afgesloten is er geen weg meer terug. De Nederlandse providers hebben meestal op de website een kaart waarop de dekking getoond wordt. Deze kaart geeft de 3G of 4G dekking weer zodat je kunt bekijken hoe de dekking is waar je de telefoon vaak gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *