Het is zover; de eerste opvouwbare smartphone van Samsung is onthuld. Genaamd de Galaxy Fold is het langverwachte toestel dan eindelijk officieel gepresenteerd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaf ons in november een voorproefje op de onthulling van het echte design. Na vele jaren van geruchten, previews, prototypes en patenten is de smartphone met het flexibele Infinity-Flex display werkelijkheid geworden.

Samsung Galaxy Fold

Samsung stond vanavond klaar om een nieuwe reeks modellen te lanceren op het Unpacked evenement. Hoewel het evenement in het teken stond van de lancering van de 10e smartphone in de Galaxy S-serie, was er ook voldoende aandacht voor de “toekomst”. Want dat is hoe de Galaxy Fold genoemd mag worden, omdat verwacht wordt dat dit het begin is van een nieuwe smartphonerevolutie.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

4.58 + 7.3 inch schermen

Toen Samsung afgelopen november een glimp van de opvouwbare smartphone liet zien werd niet het volledige ontwerp getoond. De smartphone werd namelijk in een case verstopt, om alleen het flexibele display te tonen. Vanavond heeft Samsung de smartphone echter uitgebreid getoond. De eerste opvouwbare smartphone van Samsung beschikt over twee beeldschermen; een 4.58 inch scherm aan de buitenkant en een flexibel 7.3 inch display aan de binnenzijde. Eenmaal opgevouwen is het kleinere 4.58 inch scherm zichtbaar. Deze heeft een beeldverhouding van 21:9 en een resolutie van 1960 x 840 pixels. Opengeklapt is het grote 7.3 inch scherm te gebruiken. Deze heeft een beeldverhouding van 4.2:3 met een resolutie van 2152 x 1526 pixels.

Hoge prestaties, 12GB RAM en 6 camera’s

Afgezien van de twee schermen is de smartphone bovendien voorzien van uiterst krachtige onderdelen. Voor de rekenkracht is er de Exynos 9820 / Snapdragon 855 SoC dat gekoppeld is aan 12GB RAM; een combinatie dat ongekende prestaties belooft. Hiernaast is er op het gebied van opslag meer dan voldoende dan de gemiddelde gebruiker. Er is een interne opslagruimte van 512GB. Voor de energievoorziening van de Galaxy Fold wordt gerekend op een combinatie van twee batterijen, één aan iedere zijde. Elk van de batterijen heeft een capaciteit van 2190 mAh, samen goed voor een aardig grote capaciteit van 4380 mAh. Verder heeft de Galaxy Fold maar liefst zes camera’s. Er is een triple-camera aan de achterzijde, een dual-camera aan de binnenkant en een enkele camera aan de voorkant. Kortom, aan camera’s geen tekort bij dit innovatieve model van Samsung.

De presentatie van vandaag betekent helaas niet dat de Galaxy Fold, net als het Galaxy S10-trio, nu al te bestellen is. Ten eerste wordt de Galaxy Fold in een beperkte oplage gemaakt. Maar ook is nog niet duidelijk of Nederland bij de landen behoort waar de opvouwbare smartphone verkocht gaat worden. De releasedatum van de smartphone ligt op 26 april. De allereerste smartphone van Samsung wordt verkocht voor 1980 dollar, omgerekend ongeveer 1744 euro.