Oppo heeft bevestigd plannen te hebben om een opvouwbare smartphone te introduceren. De bevestiging komt rechtstreeks van Oppo’s Product Manager Chuck Wang die dit liet weten tegen een aantal Nederlandse journalisten, waaronder die van Tweakers en Androidworld. De productmanager heeft geen exacte releasedatum genoemd voor de introductie van de opvouwbare telefoon maar meldt in gesprek met de journalisten dat er meer nieuws van Oppo verwacht kan worden.

Meer informatie tijdens MWC

“We weten dat merken als Samsung en Sony aan een opvouwbare telefoon werken”, zegt Chuck Wang, product manager van Oppo tegen Androidworld. “Je kan ook meer nieuws van Oppo verwachten, misschien wel op MWC.” Deze uitspraak is geen bevestiging van een introductie tijdens het Mobile World Congress maar lijkt wel te bevestigen dat er tijdens dit evenement meer bekend wordt over de Oppo versie van de opvouwbare smartphone. Onlangs kwamen nog een patent van Oppo op het spoor waarin het mogelijke ontwerp van de smartphone getoond wordt.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

5G-smartphone

Hoewel de productmanager geen exacte details over de opvouwbare telefoon bekendmaakte liet hij weten dat Oppo in de eerste helft van volgend jaar een 5G-telefoon gaat uitbrengen voor de Europese markt. De Chinese fabrikant is nog niet lang actief in Europa, pas sinds de introductie van de Oppo Find X eerder dit jaar. Wang wilde niet zeggen tot welke serie de 5G-smartphone behoort, maar vermoedelijk gaat het om de Oppo Find-serie.

Camera achter display

Verder liet de productmanager doorschemeren dat het bedrijf bezig is met de technologie van een camera achter het display. Volgens Tweakers zou dit door middel van een gaatje in het scherm plaats moeten vinden. Een Oppo smartphone met een dergelijke technologie staat gepland voor 2020, zo meldt Letsgodigital. Samsung, Huawei en Lenovo staan nu al op het punt om deze nieuwe technologie te introduceren. Mogelijk dat Oppo de camera achter het display niet met een gat wil bewerkstelligen maar op een andere manier. Anders is het wel aardig laat om deze technologie te introduceren terwijl anderen dit nu al doen.