Als één van de populaire Chinese smartphonemakers is Oppo een partij waar we veel van verwachten. Het heeft in het verleden al vaker laten zien dat het voorop loopt als het om vernieuwing gaat. Afgelopen jaar zagen we dit bijvoorbeeld al in de grensverleggende Oppo Find X met slider-camera. Terwijl concurrenten elkaar opvolgden met steeds kleinere scherminkepingen was het Oppo dat liet zien hoe de toekomst van de smartphone eruit ziet. Hoewel het nog maar de vraag is of de slider-camera een blijvertje is, staat Oppo niet stil als het om innovatie gaat. Vandaag kondigt Oppo Nederland de nieuwe 10x lossless zoomtechnologie aan; een manier om met drie camera’s in te zoomen zonder verlies van kwaliteit.

Triple-camera kan 10x inzoomen

Met een nieuwe technologie heeft OPPO een manier gevonden om het inzoomen op de smartphone aanzienlijk te verbeteren. Dit doet de Chinese fabrikant met een combinatie van drie sensors, te weten “Ultra Wide Angle + Ultra Clear Master + Telephoto”. De combinatie van de drie camera’s maakt het mogelijk om de beeldkwaliteit tijdens het inzoomen te optimaliseren. Om de beeldkwaliteit op alle bereiken op een hoog niveau te houden heeft OPPO een dubbele optische beeldstabilisatie geïntroduceerd op de zowel standaard als telefotocamera.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Naast de triple-camera opstelling maakt het gebruik van een zogenaamde “periscoopstructuur” welke nodig is om de 10x lossless zoom te bereiken. De camera’s zijn zo ontworpen dat de volledige breedte en dikte van de smartphone gebruikt wordt voor de positionering van de lenzen. Kortom, Oppo heeft een ingewikkelde manier verzonnen om de beeldkwaliteit van de triple-camera’s nog verder te verhogen als je inzoomt.

Van Oppo naar OnePlus?

Inmiddels zijn al meerdere smartphones van Oppo voorzien van een triple-camera, zoals de Oppo RX 17 Pro, maar deze beschikken nog niet over deze technologie. Volgens LetsGoDigital zal Oppo volgende maand de eerste smartphone met deze zoomtechnologie introduceren. Bovendien zien we veel kenmerken van Oppo smartphones terug in het productassortiment van zusterbedrijf OnePlus. Mogelijk zal een volgend OnePlus model, bijvoorbeeld de OnePlus 7, ook over deze technologie beschikken. Dit is echter slechts speculeren op dit moment. Aangezien de technologie onder naam van Oppo is onthuld zal ongetwijfeld een van de eigen modellen als eerst over 10x inzoomen beschikken.