Het tijdperk van de opvouwbare smartphone is nabij. Samsung is eindelijk in een vergevorderd stadium om het eerste opvouwbare model beschikbaar te stellen voor consumenten. Huawei volgt in 2019 met een eigen versie die bovendien 5G-ready is en verschillende andere fabrikanten zoals LG, Motorola en Lenovo vragen patenten aan op de technologie van het buigen. Bovendien zouden sommige van deze fabrikanten gebruik kunnen maken van de flexibele Samsung displays.

Eén van de gegadigden om de technologie van Samsung te benutten is Oppo. De Chinese fabrikant en nummer vijf op de smartphonemarkt heeft het ontwerp van de eigen versie nu officieel geregistreerd. Afgelopen week, op 13 november 2018, is het design van de opvouwbare mobiele telefoon gepubliceerd bij het Chinese patentenbureau SIPO. Hoe Oppo de opvouwbare telefoon voor zich ziet wordt getoond in de recente patentaanvraag van de producent.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Oppo’s opvouwbare telefoon

Oppo Mobile Communications heeft vorig jaar september een designpatent bij het Chinese SIPO aangevraagd voor een “opvouwbare mobiele telefoon”. In het patent wordt een claim gelegd op het ontwerp van de smartphone, niet de manier waarop het werkt. Er is dan ook geen beschrijving van de werkwijze te vinden in het patent maar wel het volledige ontwerp van de opvouwbare telefoon inclusief vier varianten. Dit is hoe de smartphone eruit ziet:

Oppo opvouwbare phone

Verschillende cameraposities

De gepatenteerde opvouwbare smartphone van Oppo heeft één groot flexibel display. Het gehele display is te gebruiken zodra de smartphone opengevouwen wordt. In een dichtgevouwen stand bevindt het display zich aan de buitenzijde van het apparaat. De vier variaties op het ontwerp wijken van elkaar af op de posities van de camera’s. Oppo lijkt verschillende ideeën te hebben voor de plaatsing van camera’s die allen in de patentaanvraag worden getoond. De vorm, verhoudingen en grootte blijven echter gelijk in al deze variaties.

Oppo opvouwbare smartphone

Welke van de vier versies uiteindelijk op de markt zal verschijnen is op dit moment nog onbekend. Oppo heeft officieel nog niets gemeld over de komst van een opvouwbare telefoon. Zoals altijd geldt bovendien dat een patentaanvraag geen bevestiging is van een daadwerkelijke introductie. Wat het patent echter wel laat zien is dat ook Oppo aan een opvouwbare telefoon werkt en ideeën heeft voor hoe dit toestel eruit kan komen te zien.

Bron: SIPO