Nadat Samsung vorig week de tiende editie van de Galaxy S heeft geïntroduceerd is het nu tijd voor de middenklassers. Vandaag heeft Samsung de Galaxy A50 en A30 onthuld; twee smartphones die zijn ontworpen voor de manier waarop we vandaag verbinding maken. Dat wil zeggen, gericht op het dagelijkse gebruik van de smartphone zoals social media, live-beelden en het delen van foto’s.

Infinity-U display

De Galaxy A50 en A30 zijn onderdeel van de nieuwe A-serie, waarbij vooral het display afwijkt van de 2018 modellen in deze serie. Samsung heeft het lange tijd volgehouden om geen inkeping in het display te gebruiken maar daar komt nu verandering in. Hoewel de nieuwe Galaxy M-serie ook over een inkeping beschikt zijn de Galaxy A50 en A30 de eerste modellen met een zogenoemd Infinity-U display, vernoemd naar de vorm van de inkeping.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Galaxy A50

Met een triple-camera, grote batterij en een Infinity-U-display is de Galaxy A50 de betere versie van de twee nieuwe modellen. De drievoudige camera bestaat uit een normale sensor, wijdehoek lens en een dieptelens. Met deze drie camera’s zijn verschillende manieren van fotograferen mogelijk, zodat je dit kunt aanpassen op de situatie. Zo kun je met de Wide Shot-modus meer van de omgeving vastleggen, handig voor als je op vakantie bent. Verder heeft de A50 nog een vingerafdrukscanner die in het display is verwerkt. De Galaxy A50 heeft een 6.4 inch scherm, Exynos 9610 chipset, 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Er is echter ook een tweede variant met 6GB RAM en 128 opslagruimte. De A50 wordt verkocht in de kleuren zwart, wit, blauw en koraal. In Nederland wordt alleen dit model verkocht, met een adviesprijs van 349 euro.

Galaxy A30

De Galaxy A30 is een uitgeklede versie van de Galaxy A50. Zo is er een dubbele camera bij dit model, in plaats van een triple-camera, maar ook heeft dit model minder werkgeheugen en opslagruimte. Hiernaast wordt de Exynos 7885 chipset gebruikt en is de vingerafdrukscanner aan de achterzijde te vinden. Net zoals de A50 is de A30 wel voorzien van de grote 4000 mAh accu en heeft het display dezelfde grootte, net als de resolutie die gelijk is. De Galaxy A30 wordt geleverd in het zwart, blauw en wit maar dit model wordt niet in Nederland verkocht.