Samsung heeft gisteren de eerste smartphone met het Infinity-O display gepresenteerd, de Galaxy A8s. Met een in-screen camera is het de eerste smartphone van het bedrijf met één van de vier nieuwe displaytypes. Naast het Infinity-O scherm is er een New Infinity display, een Infinity-V scherm en dan is er ook nog een Infinity-U display. Vandaag is een patentaanvraag gepubliceerd waarin Samsung een claim legt op het design van een smartphone met het Infinity-U display.

Infinity-U display

Van de vier nieuwe schermtypes zijn er twee met een notch zoals we deze vaker zien. Infinity-U is één van deze schermtypes met een notch die er in principe hetzelfde uitziet als het notch-ontwerp van de Essential Phone, de eerste smartphone met een inkeping in het scherm. Samsung heeft het ontwerp van een smartphone met dit type display vastgelegd. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft het designpatent op 27 september 2017 aangevraagd waarna het vandaag op 11 december 2018 door het Amerikaanse patentenbureau USPTO gepubliceerd is. De afbeeldingen van de patentaanvraag laten zien hoe een smartphone met het Infinity-U display eruit kan zien. Bekijk de afbeeldingen uit het patent hieronder:

samsung Infinity-U

Afgaande op de illustraties, aangezien er geen begeleidende tekst is, is te zien dat de smartphone over een hoge screen-to-body ratio beschikt. De randen aan de onder- en bovenkant zijn minimaal, voornamelijk mogelijk gemaakt door de notch. De notch zelf is een halve ovaal, met daarin de frontcamera verwerkt. Boven de notch is de speaker te vinden en de zijkanten van de smartphone worden bedekt door de EDGE van het scherm. De vingerafdrukscanner wordt bij dit model onder het display geplaatst, zoals de illustraties laten zien.

Aan de achterzijde is een enkele camera te vinden met daarnaast de LED flitser. Deze plaatsing is echter geen onderdeel van de aanvraag. Dit geldt ook voor de simkaartlade aan de bovenzijde, de 3.5 mm koptelefooningang, USB Type-C aansluiting en speakers aan de onderzijde.

Zoals altijd is de publicatie van een patent geen bevestiging van een daadwerkelijke introductie. Of Samsung van plan is de getoonde smartphone te introduceren is nog niet bekend. Het patent laat echter wel zien hoe een smartphone met het Infinity-U display eruit kan zien.

Bron: USPTO