Dat Samsung aan een opvouwbare smartphone werkt is geen geheim. Al jaren wordt er gesproken over een smartphone met een opvouwbaar display en dit blijft niet alleen bij geruchten. De CEO van de smartphone divisie, Koh Dong-jin, meldde eerder dit jaar dat de laatste obstakels uit de weg geruimd moeten worden maar dat een opvouwbare smartphone in de roadmap zit. Meerdere patentaanvragen hebben ons een blik op het mogelijke ontwerp gegeven en daar kunnen we een nieuw patent aan toevoegen. In de recente patentaanvraag van 5 december 2017 die we ontdekten wordt het volledige design van de Galaxy X getoond; uitgeklapt en ingeklapt.

Nieuwe schetsen

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een patent bij het US Patent and Trademark Office (USPTO) aangevraagd op het design van een opvouwbare smartphone. In de aanvraag wordt het design vanuit verschillende perspectieven getoond zodat we een goed beeld krijgen van het mogelijke ontwerp van de Galaxy X. Uit de schetsen blijkt dat toestel opvallend langwerpig is. De afbeelding is niet vervormd; dit is een exacte weergave van de smartphone waarop het patent is aangevraagd. In vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 is de opvouwbare smartphone veel langer. Waar de Samsung Galaxy S8 een beeldverhouding heeft van 18.5:9 zou dit bij de Galaxy X wel eens op 21:9 kunnen liggen.

Geen home button

Wat verder opvalt is dat er geen fysieke home button aanwezig is onder het scherm en ook aan de achterkant is er geen scanner te vinden. Mogelijk is dit een teken dat de Samsung Galaxy X gebruik maakt van gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen, zoals Face ID in de nieuwe Apple toestellen. In het midden boven het scherm is er ruimte voor de frontcamera en aan de achterkant is de camera linksboven geplaatst. Zodra het toestel dichtgeklapt wordt is alleen deze camera zichtbaar met daarnaast een ruimte dat mogelijk ingevuld wordt door een derde display voor notificaties. Bekijk de schetsen hieronder:

Samsung Patent

Release

Samsung heeft als doel om volgend jaar de eerste opvouwbare smartphone te introduceren. Iedereen gaat ervan uit dat dit opvouwbare toestel van Samsung de naam Galaxy X zal dragen en het modelnummer SM-G888N0. Een smartphone met dit modelnummer heeft inmiddels al meerdere certificaties ontvangen waaronder de Wifi en Bluetooth certificatie en is het ook al gecertificeerd door het Koreaanse National Radio Research Agency. Hiernaast ontdekten we onlangs al dat de support pagina van dit model online gezet is door Samsung wat duidt op een release in de nabije toekomst.

Bron: USPTO PDF