Dat Samsung aan een smartphone met buigbaar display werkt is geen geheim meer. Twee maanden geleden toonde Samsung al een flexibel OLED display van 9.1 inch dat niet alleen flexibel is maar ook uitgerekt kan worden. Dat het daar niet bij blijft blijkt uit een nieuw patent dat Samsung aangevraagd heeft. In de aanvraag wordt een buigbaar display omschreven dat nog verder gebogen kan worden dan het display dat eerder gepresenteerd is. Deze aanvraag is enkele dagen geleden gepubliceerd op de website van het Koreaanse patentbureau. Wat dit voor de smartphone van de toekomst betekent is nog onbekend.

Waarom een flexibel scherm?

Smartphonefabrikanten zoals Samsung moeten innoveren om zich te onderscheiden van de concurrentie. Na iedere introductie van een nieuwe smartphone is het weer de vraag wat de volgende versie moet hebben; een betere processor, meer werkgeheugen en betere camera? Dit zijn de standaard verbeteringen die we ieder jaar terugzien maar verder is er niet veel ruimte meer over voor verbetering. Welke nieuwe feature moeten we dit jaar introduceren? Die vraag stellen de fabrikanten zichzelf elk jaar weer.

In 2017 zijn voornamelijk draadloos opladen en het voorkant vullende scherm belangrijke features voor vernieuwing geweest. Van het nieuwe schermtype met groter formaat ten opzichte van de behuizing wordt veel verwacht. Hiernaast worden steeds meer smartphones uitgerust met een gezichts- en irisscanner en dan is er nog HTC dat plotseling met de knijpbare U11 telefoon op de proppen kwam. Wat tot op heden nog niet vertoond is maar wel verwacht kan worden is een smartphone met buigbaar of flexibel display. Geruchten vertellen ons dat het niet lang meer duurt voor de eerste Samsung smartphone met flexibel scherm onthuld wordt. Hopelijk kunnen we daar dit jaar nog mee kennismaken.

Samsung patent

Bron: Kipris