De Samsung Galaxy X komt eraan volgens een support pagina die we zojuist ontdekt hebben. Al jaren wordt er over de Samsung Galaxy X geschreven maar het lijkt er nu dan eindelijk van te komen. In de stadia die Samsung smartphones doorlopen is de bevestiging van de support pagina één van de belangrijkste signalen die aangeven dat een introductie nabij is. De support pagina levert geen informatie over de specificaties van de smartphone maar het geeft wel aan dat de Samsung telefoon er daadwerkelijk aan zit te komen en dat we niet meer lang hoeven te wachten. Normaal gesproken wordt de support pagina vlak voor de presentatie online gezet.

Eerste buigbare smartphone

De Galaxy X is de smartphone met flexibel display waar Samsung al jaren aan werkt. Samsung heeft laten zien dat het de technologie in huis heeft om een smartphone met buigbaar scherm te ontwikkelen maar tot op heden heeft dit niet geleid tot een werkend consumentenproduct. Met de Galaxy X serie komt daar verandering in. Samsung wordt de eerste fabrikant die een buigbare smartphone op de markt voor consumenten brengt.

SM-G888N0

De afgelopen maanden heeft een smartphone met modelnummer SM-G888N0 meerdere certificaties ontvangen, zoals van de Bluetooth SIG en het Zuid-Koreaanse NNRA. Eerder ontving het toestel ook al de Wifi certificatie van de Wi-Fi Alliance. Het gaat hier volgens internationale media vermoedelijk om de Samsung Galaxy X. Het modelnummer is met geen enkele andere serie in verband te brengen waardoor het al vrij snel duidelijk was dat het om een toestel in de nieuwe X serie gaat. Informatie over specificaties zoals de chipset, displayformaat en werkgeheugen ontbreken op dit moment.

Alles wijst erop dat het toestel in eerste instantie alleen in Zuid-Korea wordt uitgebracht. Nu de support pagina van de Samsung Galaxy X ook op de Zuid-Koreaanse variant van de website online is gezet door Samsung staat niets meer in de weg om de smartphone te presenteren. Eerdere geruchten spreken over een beperkte oplage van circa 100.000 exemplaren. Wanneer de smartphone precies gepresenteerd gaat worden heeft Samsung nog niet bekendgemaakt. Mogelijk dat Samsung CES 2018 als podium gebruikt om de langverwachte smartphone te onthullen. Stay tuned; als we meer weten over de Samsung Galaxy X dan lees je dat hier op Mobiel kopen.

Mocht je niet kunnen wachten tot de eerste buigbare smartphone van Samsung te koop is, op dit moment kun je uiteraard de Note 8 of Samsung Galaxy S8 kopen. Dit zijn voor het jaar 2017 de vlaggenschip modellen van de Zuid-Koreaanse techgigant. Het eerste model die in 2018 verwacht wordt is de Samsung Galaxy A5 (2018). Deze smartphone wordt in januari 2018 verwacht.

sm-g888n0

Bron: Samsung