Het einde van 2018 is in zicht. Als Samsung en Huawei hun beloften nakomen dan zouden we rond deze tijd een blik mogen werpen op de eerste opvouwbare smartphone voor consumenten. Inmiddels is ook bekend dat LG van plan is om mee te strijden voor de titel maar ook Lenovo wil een poging wagen. Onlangs lekte een 10-seconden video van de vergevorderde Lenovo smartphone uit en kunnen we ook het design onthullen. Het onderstaande ontwerp toont de smartphone in verschillende posities. De beelden zijn afkomstig uit een recente patentaanvraag door Lenovo op 25 september bij het Chinese patentenbureau SIPO.

Lenovo’s opvouwbare telefoon

Hoewel de video het buigen van de buigbare Lenovo telefoon laat zien geven deze schetsen een blik op het gehele ontwerp. Er is een flexibel display dat naar de buitenkant buigt, om zo een vorm aan te nemen van een armband. Verder zien we behoorlijk grote bezels aan de onder- en bovenkant maar ook aan de zijkanten zijn de randen dikker dan wat nu gebruikelijk is. De schetsen laten bovendien zien dat het toestel aan de achterzijde een enkele camera met flitser heeft en een frontcamera met speaker ernaast.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wie in de video goed opgelet heeft is de vermelding van het aantal calorieën niet ontgaan. Dezelfde vermelding over het aantal calorieën komt terug in de schetsen. Het onderste deel van het scherm vertoont bij een buiging een andere interface met verbruikte calorieën. Dit doet vermoeden dat het toestel gebruikt kan worden in combinatie met sporten.

lenovo foldable complete

Lenovo Cplus

De fabrikant laat de consument al langer verlangen naar het opvouwbare model. Al in 2016 heeft Lenovo prototypen laten zien van de opvouwbare smartphone, genaamd de Cplus. Tijdens een evenement werd toen de Cplus getoond, maar het ging toen om een dummy. De opvouwbare telefoon die getoond werd tijdens het evenement kon om de arm gedragen worden, als een armband. Dit is een video van dit evenement.

Vorig jaar toonde Lenovo het apparaat opnieuw tijdens de TechWorld Conferentie in Shanghai. Toen bleek dat het toestel voorzien was van een 4.35 inch scherm. Op het evenement gaf Lenovo aan dat het nog niet klaar voor introductie was. Het zou nog enkele jaren duren voor het beschikbaar zou zijn voor consumenten. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en heeft Lenovo het toestel waarschijnlijk wederom getoond op de Techworld conferentie, maar deze keer een betere versie. Dit is de video waar het om ging.

Of we dit toestel binnenkort mogen verwachten? Niemand die het op dit moment zeker weet. Zoals verwacht geeft Lenovo geen uitsluitsel en is het nog onbekend welke fabrikant de eerste opvouwbare smartphone uitbrengt.