Het is eindelijk zover. Samsung heeft voor het eerst de langverwachte opvouwbare smartphone aan het grote publiek getoond tijdens een bijeenkomst voor softwareontwikkelaars in San Francisco. Hoewel de naam van het toestel zelf nog onbekend is maakte het Koreaanse techbedrijf bekend dat het voorzien is van het Infinity Flex display; één van de vier nieuwe schermtypes. Dit zijn de Infinity-O, Infinity-U, Infinity-V en Infinity-Flex.

Samsung’s Infinity Flex-display

Waar het om draaide tijdens de presentatie van de opvouwbare smartphone was niet het toestel zelf, maar het display en de technologie erachter. De korte verschijning was bedoeld om de werking van Samsung’s Infinity Flex-display te tonen. Dat is gelukt. Hoewel de smartphone zelf verstopt was onder een camouflage om het exacte design te verhullen, is duidelijk wat we kunnen verwachten van de nieuwe Galaxy. De smartphone veranderde soepel van een smartphone in een 7.3 inch tablet. Hoe dit er precies in detail uitziet en hoe houdbaar het is bij langdurig gebruik is nog niet bekend. Gezien de lange aanloop naar deze introductie zal Samsung ongetwijfeld een duurzame oplossing gevonden hebben om het voor de consumentenmarkt beschikbaar te stellen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het Infinity Flex-display is niet het enige scherm van de opvouwbare smartphone. Aan de voorzijde van het apparaat is een tweede scherm te vinden. Dit display maakt gebruik van dezelfde interface als het Infinity Flex-display en heeft een grootte van 4.5 inch. In combinatie met de eveneens onthulde One UI-interface van Samsung zelf en de nieuwe “Foldables”-interface van Android is het mogelijk om eenvoudig van het ene naar het andere beeld over te schakelen. Tijdens de bijeenkomst werd getoond hoe eenvoudig het overschakelen is en hoe probleemloos dit er in werkelijkheid uitziet.

De verwachting is dat de massaproductie van Samsung’s opvouwbare telefoon over enkele maanden van start gaat. Volgens velen is de opvouwbare smartphone de volgende stap waar consumenten met smart op zitten te wachten. Het lijkt erop dat het er nu eindelijk van gaat komen na jaren van teasers en geruchten.