Als er een smartphone is waar liefhebbers op wachten dan is het de Galaxy F van Samsung wel, oftewel de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf. Al vanaf 2015 stromen de berichten binnen over de smartphone met een flexibel scherm en behuizing. Na jaren van speculaties, geruchten en giswerk lijkt de introductie eindelijk nabij. Tijdens de Samsung Developers Conference in San Francisco, dat vorige week plaatsvond, werd het langverwachte toestel eindelijk onthuld; voor een deel. Verhuld in een case werd alleen het display getoond en hoe dit gevouwen wordt. Onze Nederlandse collega’s van LetsGoDigital hebben dit historische moment optimaal benut om een inschatting van het ontwerp te maken. Het resultaat is een adembenemende maar vooral realistische 3D blik op de Galaxy F.

Specificaties

Samsung werkt al jaren aan het ontwerp en de werking van de opvouwbare smartphone maar de exacte details zijn nog steeds redelijk onbekend. De processor is nog onbekend, het werkgeheugen en ook de batterijcapaciteit zijn nog niet publiekelijk bekend geworden. Het enige dat we op dit moment zeker weten zijn de displayspecificaties.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

opvouwbare telefoons

Dubbel display

Samsung heeft laten weten dat de opvouwbare smartphone over twee schermen beschikt, die aanzienlijk dunner zijn dan in andere modellen. Aan de voorzijde heeft de opvouwbare smartphone een 4.6 inch display met een resolutie van 840×1960 pixels. Op de afbeeldingen is dit het kleinere scherm aan de voorzijde van het toestel. Eenmaal opengevouwen is het flexibele display zichtbaar welke een grootte heeft van 7.3-inch met QXGA+ resolutie (1536×2152 pixels). Dit is het display waar liefhebbers op zitten te wachten omdat het de smartphone in een tablet verandert, in slechts een korte maar soepele beweging.

vouwbare samsung telefoon

Galaxy F

Samsung zal de opvouwbare smartphone ongetwijfeld in een nieuwe serie introduceren, mogelijk genaamd de Galaxy F. Hoewel dit niet met zekerheid te zeggen valt worden de geruchten over deze naam steeds sterker. Eerder werd gedacht dat het toestel Galaxy X gaat heten maar dat lijkt momenteel niet meer zo populair te zijn. Wat de naam ook wordt, we hoeven gelukkig niet meer lang te wachten. Verwacht wordt dat de eerste opvouwbare smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf in februari wordt onthuld.