De strijd om de beste opvouwbare smartphone is begonnen. Nu de eerste modellen zijn gepresenteerd is het wachten op het moment dat deze exemplaren in de Nederlandse schappen verschijnen. Samsung’s Galaxy Fold wordt binnenkort verwacht, maar ook de Huawei Mate X. En na deze twee modellen komen er nog veel meer opvouwbare telefoons bij. Een patentaanvraag van Sharp laat nu zien dat ook deze fabrikant ideeën heeft voor een opvouwbare smartphone.

Sharp’s variant

Een patentaanvraag van het Japanse bedrijf laat zien dat Sharp, net als vele andere fabrikanten, al een tijdje aan een opvouwbaar model werkt. Op smartphonegebied is Sharp niet de bekendste speler, maar het wil ook niet achterblijven op de concurrentie. Het ontwerp van Sharp is vastgelegd bij de Global Design Database van de WIPO (World Intellectual Property Office) en daar ontdekt door de digitale detectives van LetsGoDigital. Hoewel de aanvraag al in 2017 plaatsvond zijn dit de eerste beelden van een Sharp opvouwbare telefoon, geïllustreerd door de LetsGoDigital designers die er een aantal prachtige 3D renders van hebben gemaakt.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Klaptelefoon met flexibel scherm

Het ontwerp van Sharp betreft een klaptelefoon-design, dat over de lengte gevouwen kan worden. Bij deze variant op de opvouwbare telefoon is het een lang scherm en krijgt het toestel de verhouding van een afstandsbediening, alleen dan met een flexibel display aan de voorkant. Het scherm van de Sharp versie is bijzonder groot terwijl de randen minimaal zijn te noemen. Er is geen inkeping voor een camera en ook geen gat in het scherm. Zelfs een pop-up camera is nergens zichtbaar. Wat dit betekent voor de frontcamera is niet duidelijk.

Maar Sharp is niet de enige

De laatste tijd komen meer van deze patenten boven water. Andere fabrikanten die patenten van opvouwbare telefoons hebben vastgelegd zijn LG, Apple, Motorola, Lenovo, Oppo en meer. Sharp is dus lang niet de enige die aan een dergelijke smartphone denkt. Toch is het fijn om te zien dat ook Sharp plannen heeft om een innovatieve smartphone te introduceren.