Het tijdperk van de buigbare en flexibele smartphones is gestart. Samsung heeft de Galaxy Fold, Huawei de Mate X. En het is slechts wachten tot de volgende fabrikant een eigen versie introduceert. Maar dat betekent niet dat Huawei en Samsung stilzitten en blijven wachten op de respons van consumenten wereldwijd. Een recente patentaanvraag van Samsung laat zien dat het nog meer innovatieve ideeën heeft.

Nieuwe flexibele apparaten

Onlangs werd al bekend dat Samsung aan nog twee opvouwbare smartphones werkt. Er is een versie met het display dat aan de buitenzijde buigt, vergelijkbaar met de Mate X, en een langwerpige versie die verticaal in het midden gevouwen wordt. De recente patentaanvraag toont aan dat Samsung ook aan een andere vorm werkt, een langwerpig apparaat dat over het grootste deel van de oppervlakte gebogen kan worden. De illustraties in het patent zijn ontdekt door onze vrienden van het betrouwbare LetsGoDigital, die ons een blik gunnen op de nabije toekomst van de flexibele apparaten. In een reeks 3D-beelden wordt het flexibele apparaat getoond, dat eruit ziet als een smartphone dat om je pols buigt als een smartwatch.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Polsapparaat

Wat we op de beelden zien is een uiterst langwerpige smartphone dat van vorm kan veranderen. Door de vele schakels in het ontwerp, gecombineerd met het flexibele display, is het mogelijk om de smartphone over lengte te buigen. Volledig gebogen neemt de smartphone de vorm aan van een armband. Zo zou je het toestel om je arm kunnen buigen na gebruik. Hiermee lijkt het op een prototype van Lenovo, dat ook om de arm gevouwen kan worden.

Het patent werd op 7 maart 2019 gepubliceerd nadat het vorig jaar werd aangevraagd. In eerste instantie blijft dit slechts een patentaanvraag, maar zoals we hebben gezien met de Galaxy Fold kunnen deze ontwerpen later werkelijkheid worden. Of dat ook met deze smartwatch gebeurt? De tijd zal het leren.