De Samsung Galaxy Fold is nog maar twee weken geleden gepresenteerd of er wordt alweer gesproken over nieuwe opvouwbare modellen. Volgens Bloomberg zou Samsung naast de al gepresenteerde Galaxy Fold aan nog twee modellen werken, om snel meer marktaandeel te verkrijgen in deze nieuwe categorie. Deze modellen zijn op een andere manier te vouwen dan de Galaxy Fold.

Andere vouw

De twee modellen waar Samsung aan werkt beschikken over een flexibel display, maar dit wordt op een andere manier toegepast. Het ene model is een versie dat in de lengte opgevouwen wordt, het andere model is een variant dat aan de buitenkant omvouwt. Hiermee is het tweede model vergelijkbaar met de Huawei Mate X. De eerste versie die genoemd wordt, met een vouw door de lengte, is al vele keren in patenten opgedoken. Afgaande op de illustraties in de patentaanvragen heeft dit model een langwerpige vorm. Dankzij de horizontale vouw heeft dit ontwerp een werkwijze zoals dat van een klassieke klaptelefoon.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Introductie in 2019/2020

Samsung is van plan om de verticaal opvouwbare telefoon eind dit jaar of begin volgend jaar te onthullen. Op dit moment is het de prototypes nog aan het testen, volgens bronnen van Bloomberg. Deze variant beschikt net als de Galaxy Fold over een tweede scherm aan de buitenzijde. Maar Samsung kan dit scherm verwijderen, afhankelijk van hoe klanten reageren op het vergelijkbare scherm van de Galaxy Fold. Samsung heeft zoals gebruikelijk niet op de geruchten gereageerd.

Samsung heeft de Galaxy Fold op 20 februari tijdens een evenement in New York aangekondigd, tegelijk met de Samsung Galaxy S10. De langverwachte Galaxy Fold heeft aan de binnenzijde een flexibel 7.3 inch display met aan de buitenzijde een tweede scherm van 4.6 inch. Dit innovatieve ontwerp is het resultaat van jaren onderzoek en tests. De Galaxy Fold komt op 3 mei in Europa uit voor een adviesprijs van meer dan 2.000 euro.