LG én Samsung hebben een designpatent aangevraagd voor een smartphone met een tweede display op de achterzijde. Beide patenten zijn gisteren gepubliceerd door het Amerikaanse patentenbureau USPTO. Hoewel LG het patent een half jaar eerder dan Samsung aanvroeg zijn de twee patenten gisteren tegelijk gepubliceerd. De illustraties van de patenten laten zien dat Samsung én LG ideeën hebben voor een smartphone met tweede display aan de achterzijde.

Samsung’s ontwerp

Het ontwerp van Samsung toont een smartphone met een voorkantvullend scherm aan de voorzijde en een tweede display aan de achterzijde. Dit scherm beslaat ongeveer de helft van de achterzijde, met daarboven ruimte voor de camera en flitser. Bij dit ontwerp, waar op 1 december 2016 bescherming voor is aangevraagd, wordt er alleen een claim gelegd op het tweede scherm aan de achterzijde. De delen van het ontwerp met de gestippelde lijnen zijn geen onderdeel van het designpatent. Bekijk het ontwerp van Samsung hieronder:

Samsung double display

LG’s ontwerp

LG heeft een half jaar eerder, op 21 juni 2016, de claim gelegd op een vergelijkbaar ontwerp. Het verschil is dat bij dit ontwerp niet het display onderdeel van de claim uitmaakt, maar wel het gebied er omheen. In de illustraties van het patent wordt aan de achterzijde een ruimte getoond dat gebruikt kan worden voor een tweede display. Deze ruimte beschikt over een een rand voor de camera’s en sensors. De vingerafdrukscanner is onder deze rand geplaatst en vormt ook een onderdeel van de claim. De illustraties laten bovendien een voorkantvullend scherm zien maar deze vormen geen onderdeel van de claim. Bekijk het ontwerp van LG hieronder:

LG double display

Terwijl er veel wordt gesproken over een opvouwbare smartphone, en er al tientallen patenten gepubliceerd zijn met deze technologie, zijn er meer opties voor de toekomst. Een tweede display aan de achterzijde maakt het mogelijk om selfies te maken met de hoofdcamera. De voordelen hiervan zijn dat de hoofdcamera doorgaans over de beste technologie beschikt maar ook zou dit een oplossing zijn om gedag te kunnen zeggen tegen de frontcamera. Dit zou het mogelijk kunnen maken om de “notch” te ontwijken zoals deze nu bijvoorbeeld in de LG G7 ThinQ te vinden is. Of Samsung en LG daadwerkelijk een smartphone met tweede display op de markt gaan brengen is nog onbekend.

Bron: USPTO 1 2