De Galaxy XCover 4s is officieel geïntroduceerd. Samsung heeft de ultrasterke smartphone vandaag gelanceerd in Nederland. Met de Galaxy XCover 4s brengt Samsung wederom een smartphone op de markt die door een stevige bescherming tegen een stootje kan. In vergelijking met de voorganger heeft het toestel een andere camera, verbeterde chipset en nieuwe XCover-key.

Water- en stofbestendig

De XCover 4s is zowel stof- en waterbestendig dankzij de IP68-certificatie. Met de MIL-STD 810G certificeren voldoet het bovendien aan de strenge eisen die gesteld worden volgens de United States Military Standard. Dit is de garantie dat de smartphone in alle situaties kan overleven, van de hete tot de koude omgevingen. Een nieuwe feature voor de Xcover-serie is de XCover-key, waarmee je met één druk op de knop je favoriete app kunt starten. Dit is vooral handig als je snel een bepaalde app wilt gebruiken, zoals de zaklamp of rekenmachine.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Hoewel een smartphone zoals de Galaxy XCover 4s niet over de allerbeste specificaties beschikt, zoals een 10x Zoom camera of een Infinity-O display, is het wel voorzien van een 16 megapixel camera met f/1.7 diafragma. Aan de voorkant is er een 5 megapixel selfiecamera met f/2.2 diafragma. Het display van de Galaxy XCover 4s heeft een grootte van 5.0 inch met een HD-resolutie.

Verbeterde specificaties

De Galaxy XCover 4s is uitgerust met een octa-core 1.6 GHz processor genaamd de Exynos 7885, 3GB RAM en 32 GB opslagruimte. Dit is twee keer zoveel opslagcapaciteit als in de Galaxy XCover 4. Dit is verder uit te breiden met een microSD-kaart tot maximaal 512 GB. Op de Galaxy XCover 4s is het nieuwste Android 9.0 Pie besturingssysteem geïnstalleerd.

De Galaxy Xcover 4S weegt verder 172 gram en de totale afmetingen zijn 145.9 x 73.1 x 9.7mm. Het toestel wordt geleverd met een verwijderbare batterij van 2.800 mAh, die wordt opgeladen via een USB-C-poort. De Galaxy XCover 4s is vanaf eind deze maand te koop in Nederland voor een verkoopadviesprijs van € 259,-.