Met nog een drietal maanden te gaan voor de officiële introductie draait de geruchtenmolen al op volle toeren met de Galaxy S10 (of Galaxy X) als onderwerp. Krijgt de Galaxy S10 een volledig randloos ontwerp, een notch of een camera verwerkt in het display? Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft eerder al aangegeven dat de Galaxy S10 volledig nieuw ontwerp krijgt en dit wordt nu mondjesmaat bevestigd door meerdere bronnen.

Eén van de betere bronnen is Evan Blass, die doorgaans betrouwbare informatie levert over de nieuwste smartphones. Volgens Blass zijn er al een aantal voorlopige details bekend over de Galaxy S10. De verwachte smartphone wordt volgens zijn bronnen uitgerust met deze kenmerken:

Uitgelicht: aanbieding van de dag
  • Infinity-O display
  • Ultrasonic, in-display vingerafdrukscanner
  • Triple-camera achterop
  • One UI schil Android Pie

Infinity-O display

Het Infinity-O display is een nieuwe schermtype die door Samsung wordt gepresenteerd. Volgens Blaas wordt de Galaxy S10 uitgerust met een ‘punch-hole’ dat doet vermoeden dat het om dit type display gaat. Bij dit schermtype wordt de frontcamera onderdeel van het display door middel van een gat in het scherm. Er is dan geen notch, maar slechts een gat in het display dat gevuld wordt door de frontcamera.

Onder het display wordt een ultrasonic vingerafdrukscanner geplaatst. Met deze in-display vingerafdrukscanner kun je het toestel ontgrendelen door je vinger op het display te plaatsen. Dit bespaart ruimte aan de voor- en achterkant. Bij de laatste Galaxy S9 modellen was de vingerafdrukscanner aan de achterzijde te vinden. Deze ruimte wordt in de Galaxy S10 volgens het gerucht ingenomen door een extra camera. Er is geen dual-camera maar een triple-camera. Deze triple-camera zou voorzien zijn van een standaard-, breedhoek- en telelens. De onlangs gepresenteerde One UI schil voor Android Pie zou eveneens aanwezig zijn in de Galaxy S10.

De nieuwe toevoeging aan de Galaxy S-serie wordt naar verwachting tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd. Net als eerdere jaren wordt dit evenement gebruikt om het vlaggenschip model te introduceren. De officiële releasedatum ligt in de maand erop, in maart 2019.