De eerste benchmark van de Samsung Galaxy S10 Plus is een feit. Het grootste model van de vier verwachte S10-modellen is vandaag getest met de Antutu benchmark. De smartphone met het modelnummer SM-G975F heeft de interne code “beyond2”, zoals eerdere geruchten al hadden bevestigd. Met een score van 325076 laat de Galaxy S10 Plus zien waar het van gemaakt is. Het streeft de scores van de Mate 20 Pro van Huawei voorbij net als de scores van vele andere concurrenten. Dankzij deze benchmark worden ook een aantal specificaties bevestigd van de Samsung Galaxy S10 Plus.

Specificaties

Volgens de benchmark is de Galaxy S10 Plus uitgerust met een groot 6.4 inch display dat over een FullHD+ resolutie beschikt van 2280 x 1080 pixels. De resolutie duidt op het gebruik van een soort van notch maar van welke type is op dit moment niet duidelijk. Mogelijk gaat het om een Infinity-O scherm met enkel een opening voor de frontcamera in de linker bovenhoek. Wat betreft de camera’s is de Samsung Galaxy S10 Plus voorzien van een 10 megapixel frontcamera en een hoofdcamera van 12 megapixels. Uit de vermelding bij Antutu wordt niet duidelijk of de hoofdcamera meerdere sensors bevat. Er wordt namelijk minimaal een dual-camera verwacht, mogelijk zelfs een triple-camera.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Onder de motorkap is een nieuwe chipset te vinden die in eigen huis gemaakt wordt, de Exynos 9820. Samsung heeft al aangekondigd dat deze chipset een 8nm LPP-proces gebruikt wat op een 10% energiebesparing neerkomt in vergelijking met het 10nm LPP-proces. Naar verluidt heeft de broer van de Galaxy S10 gedurende de benchmark een kloksnelheid van 2,7 GHz bereikt. De Exynos 9820 bestaat uit twee Exynos M4-kernen, twee Cortex-A75 en twee Cortex-A55 kernen.

Verder beschikt deze chipset over de Mali-G76 MP12 GPU. In vergelijking met de Exynos 9810 chipset betekent dit een verbetering van de prestaties van 40 procent en een besparing van energie van 35 procent. Als laatste komt door de benchmark naar buiten dat de smartphone over 6GB RAM beschikt en 128GB opslagruimte.