De Galaxy Note 9 van Samsung laat niet meer lang op zich wachten. De smartphone met het modelnummer SM-N960 wordt over minder dan een maand verwacht. Hoewel de smartphone verschillende keren in benchmarks gespot is met de Exynos 9810 chipset lijkt het erop dat er ook een versie bestaat met de Exynos 9820. Tenminste, dat blijkt uit een benchmark van vandaag. De Galaxy Note 9 met Exynos 9820 chipset laat een monsterscore zien in de Geekbench benchmark.

Benchmark met Exynos 9820

Een smartphone met het modelnummer SM-N960X heeft vandaag de Geekbench test afgerond. Het onaangekondigde toestel is deze keer getest met de Exynos 9820 chipset (universal9820) en 4GB RAM. Deze chipset laat zich nu voor de eerste keer zien in een benchmark en de resultaten zijn boven verwachting. Met een single-core score van 4089 en een multi-core score van 12246 behaalt de Note 9 met Exynos 9820 chipset een uitzonderlijk hoge score. Aangezien het om de eerste benchmark gaat is het mogelijk dat de daadwerkelijke gemiddeldes nog hoger komen te liggen. De score van de benchmark laat bovendien de iPhone X ver achter zich. De iPhone X scoort gemiddeld net iets boven de 10000 punten.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wie het nieuws rondom de Galaxy Note 9 volgt heeft al eerder een benchmark van de smartphone voorbij zien komen. In eerdere benchmarks was het toestel getest met de “oude” Exynos 9810 chipset. Daaruit bleek dat de prestaties op het niveau van de Galaxy S9 Plus lagen met een single-core score van 3716 en een multi-core score van 8984. Verder is een andere variant ook met een Snapdragon 845 chipset getest.

Exynos 9820

Eerder deze maand heeft gebruiker Ice Universe de specificaties gedeeld van de octa-core Exynos 9820 chipset. De chipset gebruikt totaal acht cores als onderdeel van een 2 + 2 + 4 DynamIQ architectuur. Dit is een lay-out van twee Exynos M4 kernen, twee Cortex-A75 of A76 mediumkernen en vier Cortex-A55 little kernen. Onderdeel van de chipset is de Mali-G76 grafische chip. Van de Exynos M4 kernen wordt gezegd dat deze kloksnelheden van meer dan 3,3 GHz kunnen halen.

De benchmark van vandaag zaait verwarring; met welke chipset wordt de Note 9 nu geïntroduceerd? Is er een last-minute wijziging geweest om de prestaties van de Note 9 te maximaliseren of komen er twee varianten van het toestel op de markt? Of gaat het misschien om een gefingeerde benchmark met een andere Exynos chipset die overklokt is? Gelukkig komen we daar snel achter. De nieuwe Samsung Note met stylus wordt op 9 augustus gepresenteerd. Op deze datum staat het Unpacked event ingepland voor de presentatie van de nieuwe Galaxy smartphone. Het evenement vindt plaats in het Barclays Center in Brooklyn, New York.

SM-N960X

Bron: Geekbench