Samsung staat op het punt om de mid-range en budgetcategorie een andere naam te geven. De gebruikelijke A-serie blijft bestaan, maar naar verluidt geldt dit niet voor de J-serie. Eén van de mogelijke namen voor de nieuwe serie is de M-serie. Door de recente geruchten lijkt het erop dat drie modellen van deze serie in de planning staan; de M10, M20 en M30 (of M1, M2 en M3). Van het display van de Samsung Galaxy M20 is nu een foto uitgelekt waarop het ontwerp te zien is: een waterdruppel-notch.

Hoewel Samsung langere tijd heeft aangegeven niet mee te willen gaan in de trend van de notch bleek vorige maand dat het bedrijf toch overstag gaat. Eén van de displays die het bedrijf gaat introduceren is het Infinity-V display; een inkeping in de vorm van een V met daarin de camera verwerkt. De gelekte foto die in handen is van 91mobiles laat zien dat de Samsung Galaxy M20 hoogstwaarschijnlijk over dit display zal beschikken. Het Infinity-O display wordt verwacht in de Galaxy S10 en S10 Plus.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Uit een benchmark van vorige maand bleek al dat de Samsung Galaxy M20 smartphone is voorzien van de Exynos 7885 chipset. Dit is een redelijk goede chipset voor een smartphone in deze prijsklasse. De processor wordt bovendien ondersteund door 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Het displayformaat is nog niet bekend maar wat we al wel weten is dat het een resolutie heeft van 2340 x 1080 pixels. In de benchmarks werd de smartphone gespot met Android 8.1 Oreo, wat niet de laatste versie van het besturingssysteem is.

De Samsung Galaxy M20 zit al een aantal weken in de geruchtenmolen. Het wordt waarschijnlijk één van de eerste smartphones die het Zuid-Koreaanse merk lanceert als onderdeel van de nieuwe Galaxy M-serie. Wanneer het model geïntroduceerd wordt is nog niet bekend, maar lang zal het niet meer duren.