De Samsung Galaxy M-serie is al geruime tijd het onderwerp van geruchten. Samen met de nieuwe R, P, X en F-serie wordt van Samsung verwacht dat het de bestaande modelnamen op de schop gooit. De Galaxy M-serie zou de vervanger worden van de huidige On-serie maar benchmarks laten zien dat de specificaties beter zijn dan die van de bestaande budgetserie. Eén van de smartphones in de M-serie die verwacht wordt is de Samsung Galaxy M2. Deze smartphone met het modelnummer SM-M205F is in twee verschillende benchmarks opgedoken waardoor we meer weten over de specificaties.

Specificaties Samsung Galaxy M2

Gisteren dook de Samsung Galaxy M2 plotseling op in de database van Geekbench terwijl het vandaag getest is met de Antutu benchmark. Beide benchmarks worden door Samsung gebruikt om de prestaties te meten van onaangekondigde smartphones. De test bij Geekbench liet zien dat de Samsung Galaxy M2 uitgerust is met de eigen Exynos 7885 chipset dat wordt bijgestaan door 3GB RAM. Met een multi-core score van 4074 bij Geekbench is duidelijk dat het vergelijkbaar is met de huidige middenklasser categorie.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De benchmark test bij Antutu levert nog meer informatie over de specificaties van de Galaxy M2. Dezelfde smartphone met het modelnummer SM-M205F is daar ook getest. Daaruit blijkt dat het toestel naast de Exynos 7885 chipset en 3GB RAM uitgerust is met de Mali-G71 MP2 grafische processor, 32GB opslagruimte en een resolutie heeft van 2340 x 1080 pixels. Het enige dat nog ontbreekt is het displayformaat dat door beide benchmarks niet bevestigd wordt.

Al met al zijn de specificaties van de Samsung Galaxy M2 ruim in orde om in de bovenkant van de budgetcategorie of aan de onderkant van de mid-range categorie mee te spelen. Officieel heeft Samsung nog niets bevestigd over de komst van de M-serie maar de benchmarks laten zien dat de M-modellen volop getest worden.