Na elke nacht slapen komen we dichter bij de lancering van de verwachte vlaggenschepen van Samsung. De Galaxy S10, de S10 Lite en de S10 Plus zijn de drie modellen waar liefhebbers al maanden op wachten. Dagelijks komen we meer te weten over de smartphones maar zoals altijd spreken de geruchten elkaar veelvuldig tegen. Met de tegenstrijdige verhalen over hoe het toestel eruit komt te zien is het @OnLeaks die duidelijkheid schept. In samenwerking met 91mobiles heeft de betrouwbare bron wederom de hand weten te leggen op het design van de Samsung vlaggenschepen. Dankzij beide partijen kunnen we nu de eerste beelden van de Samsung Galaxy S10 Plus bekijken, op basis van de fabriekstekeningen.

Galaxy S10 Plus specificaties

In aanvulling op de afbeeldingen van de Galaxy S10 Plus zijn ook wat specificaties bevestigd die eerder al de ronde deden. De Galaxy S10 Plus wordt geleverd met een 6,4 inch display met aan beide zijden de kenmerkende EDGE. Dit beeldscherm zal naar verwachting bestaan uit een AMOLED-paneel met QHD resolutie, vergelijkbaar met de Galaxy S9 Plus. Zoals op de afbeeldingen te zien is beschikt de S10 Plus over een triple-camera naast de LED-flitser en sensors. In tegenstelling tot eerdere modellen is dit een horizontale opstelling wat doet denken aan de Note 9. Van de camera’s wordt verwacht dat ze een standaardlens, telelens en groothoeklens bevatten.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wat vooral opvalt aan de beelden van de Galaxy S10 Plus is dat het Infinity Display plaatsgemaakt heeft voor een nieuwe type scherm. Afgelopen maand kondigde Samsung al een aantal nieuwe schermtypes aan. Het lijkt erop dat de grote broer van de Galaxy S10 voorzien wordt van het ‘Infinity O’-ontwerp. Er is geen notch bij dit type scherm maar een opening voor de camera’s. Er is bovendien niet een enkele frontcamera maar een dual-frontcamera wat het totaal aan lenzen op vijf brengt.

In-display vingerafdruksensor

Als we teruggaan naar de achterzijde dan valt op dat er geen vingerafdrukscanner aanwezig is. Volgens de makers van de afbeeldingen wordt de Galaxy S10 Plus uitgerust met een in-display vingerafdruksensor. Het is de eerste Samsung telefoon die van deze feature voorzien wordt. Geruchten spreken over een ultrasone scanner, welke sneller en nauwkeuriger is dan de meeste scanners die nu in gebruik zijn, zoals die van de OnePlus 6T. Mogelijk betekent dit ook het afscheid van de irisscanner.

De totale afmetingen van de S10 Plus zijn 157,5 x 75,0 x 7,8 mm. Wat betreft de poorten en knoppen behoudt de S10 Plus de 3,5 mm koptelefoonaansluiting, die naast de USB Type-C poort en luidspreker onderaan is geplaatst. De simkaartlade bevindt zich aan de bovenrand, de aan/uit-knop aan de rechterzijde en de volumeknop en de speciale Bixby-knop aan de linkerkant.

Met een verwachte aankondiging op het MWC dat aankomende februari wordt gehouden is het nog even wachten tot het toestel verkrijgbaar is. Als er geen vertragingen in de productie zijn dan wordt verwacht dat de Galaxy S10 modellen vanaf maart te koop zullen zijn. De namen van de nieuwe modellen zijn overigens op dit moment nog onbekend, maar voor het gemak worden ze Galaxy S10, Galaxy S10 Lite en Galaxy S10 Plus genoemd.