Samsung heeft zojuist ’s werelds eerste smartphone met een in-screen camera geïntroduceerd. De smartphone met de naam Galaxy A8s is voorzien van een frontcamera die in het display is verwerkt. Samsung noemt dit het ‘Infinity-O’-ontwerp; minimale randen, geen notch maar wel een opening voor de frontcamera. Met de slogan “Real Galaxy” is het toestel vandaag gepresenteerd voor de Chinese markt. Het nieuwe model laat zien waar Samsung aan gewerkt heeft en mogelijk ook de verwachte technologie voor de Galaxy S10.

Display

Wat betreft de grootte van het scherm, valt op te merken dat het van een behoorlijk groot formaat is. Met een diagonaal van 6.4 inch komen we al dicht bij het formaat van een mini-tablet. De resolutie is 1080 x 2340 pixels met een hoge 19.5:9 beeldverhouding. In de linkerbovenhoek is de frontcamera te vinden die een breedte heeft van 6.7 mm, iets breder dan verwacht. De randen om het scherm zijn minimaal met alleen de ‘kin’ aan de onderzijde die wat dikker is. Vermoedelijk gaat het om een LCD scherm en niet om het typische Super AMOLED.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Rekenkracht en prestaties

De in-display camera van de Galaxy A8s is niet het enige hoogtepunt van het apparaat. De smartphone is onder de motorkap voorzien van voldoende rekenkracht en snelheid zodat het waarschijnlijk één van de betere middenklassers is. De Galaxy A8s is namelijk voorzien van de krachtige Snapdragon 710 chipset die gekoppeld is aan 6 of 8GB RAM en 128GB opslag. Dit kan uitgebreid worden met een microSD-kaart tot maximaal 512 GB. De smartphone heeft een 3.400 mAh batterij met snelle oplaadondersteuning via USB-C en werkt uit de doos op Android 8.1 Oreo met Samsung’s eigen gebruikersinterface.

Triple-camera

Aan de achterkant vinden we een opstelling met een triple-camera die bestaat uit een 24 megapixel hoofdsensor met een groot diafragma van f/1.7 en een secundaire 10 megapixel telelens met f/2.4 diafragma. De derde sensor met 5 megapixels wordt alleen gebruikt voor dieptewaarneming, bijvoorbeeld voor het Bokeh-effect. De camera aan de voorzijde bestaat uit een 24 megapixel sensor met f/2.0 diafragma. De vingerafdrukscanner is ook aan de achterzijde te vinden.

De smartphone is verkrijgbaar in de gradiëntkleuren blauw, grijs en groen. Op dit moment is de pre-order periode van start gegaan maar in Nederland zullen we dit model helaas niet kunnen kopen. Zoals het er nu naar uitziet is deze smartphone alleen voor China bedoeld. Maar zoals gezegd, het is een interessant voorloper op wat we mogelijk in de Galaxy S10 telefoon zullen gaan zien.