Volgende week staat de spotlight op de Samsung A8s, de eerste smartphone van het bedrijf met het zogenoemde Infinity-O display. Hoewel het er lang naar uit zag dat de beelden tot de officiële presentatie geheim zouden blijven zijn ze nu dan toch online verschenen. Dankzij de Chinese keuringsdienst TENAA is het volledige ontwerp gelekt inclusief enkele specificaties. Het displayontwerp van de Samsung A8s geeft ons een blik op het mogelijke ontwerp van de Galaxy S10.

Samsung A8s

Vorige maand werd bekend dat Samsung vier nieuwe schermtypes gaat introduceren, waarvan twee met een notch en één met een opening voor enkel de frontcamera. Het schermtype met deze enkele opening wordt Infinity-O genoemd en de Samsung A8s is de eerste smartphone met deze feature. Zoals je op de foto’s kunt zien is de frontcamera van de Samsung A8s in het display verwerkt. De beelden van TENAA zijn redelijk donker, maar in de linker bovenhoek is de camera te onderscheiden van het scherm.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Naast de opvallende camera valt op te maken dat de randen minimaal zijn bij dit schermtype. Het display heeft een grootte van 6.39 inch volgens de specificaties die eveneens gedeeltelijk bekend zijn geworden. Vermoedelijk gaat het om een LCD-scherm en niet om een OLED-scherm. De frontcamera zou over een 24 megapixel sensors beschikken maar dit wordt vandaag helaas niet bevestigd.

Als we naar de achterzijde kijken dan valt ten eerste de triple-camera op. Het zou gaan om een 24, 5 en 10 megapixel combinatie van sensors. Het totale aantal camera’s komt hiermee op vier, inclusief de frontcamera. Dit is vergelijkbaar met de Galaxy A7 2018. Aan de achterzijde is ook de vingerafdrukscanner te vinden, net boven het logo in het midden van het toestel. De totale afmetingen van de smartphone zijn 158.4 × 79.9 × 7.4mm en de batterij heeft een capaciteit van 3300 mAh. De Samsung A8s wordt op 10 december gepresenteerd. Het nieuwe model wordt hoogstwaarschijnlijk alleen in China verkocht.