De eerste mobiele telefoons waren enkel geschikt om mee te bellen, toen kwam de sms erbij en voor we het wisten had iedereen opeens een smartphone met een camera. Waar het lange tijd bij één camera bleef, die aan de achterkant, zijn er inmiddels honderden smartphones met een dual-camera. Huawei zette dit jaar een nieuwe trend in door een triple camera te introduceren in de P20 Pro dat onlangs werd gematcht door de Galaxy A7 2018 en de LG V40 ThinQ. Wie denkt dat de max is bereikt heeft het mis. Samsung staat namelijk op het punt om een quad-camera smartphone te introduceren; de Samsung Galaxy A9.

Quad-camera; vier verschillende sensors

Met de slogan “4x fun” wist Samsung lange tijd de specificaties van de quad-camera geheim te houden. Tot vandaag, toen niemand anders dan Evan Blass op Twitter de cameraspecificaties deelde. Met een afbeelding die niets aan de verbeelding over laat wordt uitgelegd wat de exacte specificaties zijn van elke afzonderlijke sensor.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wat we kunnen zien op de afbeelding is dat de Samsung Galaxy A9 voorzien is van een verticale quad-camera. De sensors zijn onder elkaar geplaatst met daaronder de LED-flitser. De hoofdcamera, op de derde plek in de rij geplaatst, heeft een 24MP sensor en een helder f/1.7 diafragma. De andere drie sensors ondersteunen deze camera bij het vastleggen van beelden. De bovenste camera bestaat uit een ultrabrede camera van 120 graden met een 8MP sensor en een f/2.4 lens. De tweede camera van boven is een telefoto sensor met 10 MP, f/2.4 diafragma en 2x optische zoom. Tot slot is er nog een 5M dieptesensor voor de bekende bokeh-effecten.

quad-camera

Quad vs Triple camera

De quad-camera van de Galaxy A9 2018 heeft veel weg van de triple camera van de onlangs onthulde Galaxy A7 2018. Niet alleen de verticale plaats lijkt op elkaar maar ook de specificaties van de camera’s. Alle sensors zijn namelijk hetzelfde, behalve de 10 MP telefoto camera. Met deze sensor is een optische zoom mogelijk wat niet mogelijk is met de andere sensor. De Galaxy A9 2018 wordt verder voorzien van de Snapdragon 660 chipset dat gekoppeld is aan 6GB werkgeheugen.