Huawei is één van de eerste fabrikanten die de dual-camera in een smartphone presenteerde maar daar blijft het niet bij. De Chinese producent is namelijk van plan om de eerste smartphone met triple camera te introduceren, zo blijkt uit gelekte afbeeldingen. De afbeeldingen zijn afkomstig van een designer van Huawei zelf die het in een portfolio geplaatst heeft. In de afbeelding waar het om draait wordt een triple camera vermeld met daarbij de tekst: 40 MP & 5x Hybrid Zooming. Het lijkt erop dat de samenwerking met Leica voor een nieuw hoogtepunt gaat zorgen op het gebied van smartphonecamera’s.

Van dual naar triple camera

De dual-camera’s worden momenteel volop gebruikt door Huawei. Niet alleen worden de high-end smartphones zoals de Mate 10 Pro ermee uitgerust maar ook de middenklassers hebben tegenwoordig een dubbele camera. Deze dual-camera opstelling is blijkbaar niet genoeg voor Huawei nu het van plan is om een smartphone met drie camera’s op de markt te brengen. Met deze innovatie brengt Huawei fotograferen met de smartphone naar een nieuw niveau.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Met de triple camera opstelling zijn foto’s te maken met 40 megapixels en is er 5 keer hybrid zooming. De camera wordt gemaakt door Leica en vangt 100 procent meer licht op. Met de Pro Night Mode zal de gebruiker schitterende foto’s kunnen maken in donkere omgevingen. Alsof dit nog niet genoeg is wordt kunstmatige intelligentie gebruikt om de scene te herkennen. Aan de selfiecamera is ook gedacht waarmee de gebruiker 24 megapixel foto’s kan schieten inclusief verbeteringen in situaties met weinig licht.

Huawei PCE

In de afbeeldingen wordt gesproken over de Huawei PCE, een model dat nog niet bestaat. Het is mogelijk een tijdelijke benaming van de aankomende Huawei smartphone. Het is mogelijk dat Huawei een nieuwe lijn introduceert dat zich voornamelijk onderscheidt op het gebied van fotokwaliteit. Een andere optie is dat het een tijdelijke benaming is van de Huawei P11 die volgend jaar wordt onthuld. Het model van dit jaar is de Huawei P10.