Samsung doet er alles aan om de Samsung Galaxy S10-modellen geheim te houden. Dat dit wederom niet gelukt is wordt dagelijks bevestigd door nieuwe informatie in de media. Vandaag is weer zo’n dag. Niet lang geleden verscheen een live-foto van de Samsung Galaxy S10 op Twitter, deze keer is het een live-foto van de Samsung Galaxy S10 Plus, het grootste model van de drie verwachte S10-versies. De foto bevestigt onder meer de dubbele in-screen frontcamera, het opvallendste kenmerk van de Galaxy S10 Plus.

Samsung Galaxy S10 Plus

Terwijl we eerder al vele conceptbeelden te zien kregen is het nu een foto van een werkend prototype. Tot nu toe zijn er maar weinig van dit type foto’s op het internet verschenen. Doorgaans weet Samsung de onaangekondigde toestellen goed geheim te houden, maar het is bijna niet te voorkomen dat een prototype op het internet wordt getoond. De eerste live-foto van de Galaxy S10 Plus lijkt in een trein of bus gemaakt te zijn, bovendien met een aardig slechte camera. Door de kwaliteit van de foto zijn de details niet duidelijk genoeg om een oordeel te vormen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wat we wel kunnen zien is de dual-frontcamera, welke in het scherm verwerkt is. Op de foto is te zien hoe dat er ongeveer uitziet als je het toestel gebruikt, een soort van zwarte vlek in de rechterbovenhoek van het scherm. In tegenstelling tot de Galaxy A8s wordt nu bevestigd dat de in-screen camera bij de Galaxy S10 Plus aan de andere kant te vinden is. De randen van het toestel zijn helaas verborgen, wat gebruikelijk is bij prototypes. Hierdoor kunnen we weinig zeggen over de randen om het scherm en hoe dun/klein deze zijn.

Of de in-screen camera echt een verbetering zal zijn in vergelijking met de inkeping in het midden van het scherm zal nog moeten blijken. De nieuwe smartphones van Samsung worden tijdens het Mobile World Congress verwacht. Het evenement vindt eind volgende maand plaats, maandag 25 februari tot donderdag 28 februari.