Er zijn maar weinig smartphones die net zoveel in de media verschijnen als de vlaggenschip modellen van Apple en Samsung. Terwijl Apple slechts eens per jaar nieuwe modellen introduceert is het voor Samsung de normaalste zaak van de wereld om dit verdeeld over het jaar te doen. Voor 2019 heeft Samsung veel voor ons in petto. Nieuwe productseries worden toegevoegd, de opvouwbare telefoon wordt gepresenteerd maar ook is de introductie van de Samsung Galaxy S10-reeks nabij. Eén van de verwachte S10-modellen is nu voor het eerst met een live foto aan de wereld getoond.

Live foto Samsung Galaxy S10

Niemand anders dan Evan Blass heeft op Twitter de eerste live foto van het vlaggenschipmodel gedeeld. Het gaat om één van drie modellen welke de codenaam Beyond 1 draagt. Dit is de versie met een 6.1 inch scherm met licht gebogen randen, oftewel de Samsung Galaxy S10. Hoe dit toestel eruit ziet is duidelijk te zien op de foto, hoewel we alleen de voorzijde kunnen zien. De component waar het design op beoordeeld wordt is de in-screen camera. Deze is rechtsboven in het display verwerkt; in een opening voor alleen de frontcamera. Dit betekent wederom geen inkeping aan de bovenzijde, ook wel de notch genoemd.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Op de foto is de ‘kin’ van de smartphone te zien, die niet symmetrisch is aan de bovenste rand. Het lijkt erop dat het Samsung niet gelukt is om deze rand net zo dun als die van de iPhone XS te maken. De onderste rand blijft dikker dan de bovenste rand, zoals we dat vaker bij Android telefoons zien. Voor de rest is het design aardig gecensureerd waardoor we weinig kunnen vertellen over andere features van de smartphone. Volgens Blass zou de Samsung Galaxy S10 uitgerust worden met een nieuwe feature. Hiermee wordt het mogelijk om andere apparaten draadloos op te laden met de Samsung Galaxy S10.