De Samsung Galaxy S10 is waar het Zuid-Koreaanse bedrijf de hoop op vestigt. Inmiddels zijn we al veel te weten gekomen over het paradepaardje van het tienjarig jubileum van de Galaxy S. Het laatste nieuws is dat de tiende S-versie uitgerust wordt met een keramische achterzijde. Ten minste één van de vier verwachte modellen wordt uitgerust met de keramische achterkant in plaats van de gebruikelijke glazen achterzijde in de laatste modellen. Mogelijk gaat het om de high-end variant van de Galaxy S10 met de allerbeste specificaties die voorzien wordt van dit materiaal.

Keramiek

Net als glas biedt keramiek ondersteuning voor draadloos opladen, maar is veel sterker op de hardheidsschaal van Mohs. Keramiek wordt dan ook veelvuldig gebruikt in werkbladen doordat het vlekbestendig is, bestand tegen hitte en krassen vrijwel niet mogelijk zijn. De recente geruchten melden dat Samsung dit materiaal voor de achterzijde van de beste en waarschijnlijk ook de duurste Galaxy S10 variant gaat gebruiken.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Vier varianten

Het volgende vlaggenschip van het bedrijf zal naar verwachting in vier varianten worden gelanceerd. Er is een instapmodel met een 5,8-inch display en een enkele camera aan de achterzijde, vergelijkbaar met de huidige Galaxy S9. Er is wat betere versie met een 5.8 inch display en dubbele camera en een grotere versie met een 6.44 inch display en triple camera. De vierde variant zou later op de markt komen. Dit is een exclusieve versie met de beste specificaties van de vier S10 varianten. De geruchten spreken over een groot 6.7 inch scherm, dubbele selfiecamera, 5G ondersteuning en quad-camera aan de achterzijde.

De Samsung Galaxy S10 zal bovendien niet zoveel op zijn voorganger lijken zoals dat de afgelopen jaren wel het geval was. Samsung introduceert een nieuw schermtype voor de tiende versie en heeft daar verschillende opties voor. Het volgende vlaggenschip van het bedrijf krijgt volgens Samsung zelf aantal “zeer significante” veranderingen in het design.