Over iets meer dan een week is het eindelijk zover. Het moment waar smartphoneliefhebbers en Samsung fans op hebben gewacht is nabij. Op 20 februari zal Samsung na vele jaren van geruchten de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf presenteren. Het is een datum om in je agenda te noteren, omdat niemand dit evenement wil missen. In dit bericht kijken we vooruit naar wat komen gaat, als Samsung het volledige design van de eerste opvouwbare telefoon onthult. Dit zijn de beelden die het meest bij het werkelijke design in de buurt komen.

Het ontwerp

Hoewel het ontwerp door de jaren heen waarschijnlijk voortdurend is aangepast zijn er nog steeds geen live-beelden of officiële renders van het toestel verschenen. Tijdens de presentatie van het flexibele display op de Samsung Developers Conference werd het apparaat zelf niet getoond, maar alleen het scherm. Dit is hoe dat Infinity Flex Display eruit zag:

Uitgelicht: aanbieding van de dag

“Kleinschalige” productie

De Koreaanse fabrikant is van plan om in eerste instantie 1 miljoen opvouwbare smartphones te produceren. Door de langdurige ontwikkeling en nieuwigheid van de smartphone wordt het geen goedkoop toestel. Men verwacht een prijskaartje van 1500 tot 2000 euro, ongeveer het dubbele van een “normale” premium smartphone. Maar dan heb je wel als een van de eersten een opvouwbare smartphone, die er zo uit kan zien.

opvouwbare telefoon

Dual-display

Samsung heeft zelf onthuld dat de opvouwbare smartphone van het bedrijf over twee schermen beschikt. In vergelijking met de huidige OLED-schermen zijn deze beduidend dunner. Aan de voorzijde heeft de opvouwbare smartphone een 4.6 inch scherm met 840 × 1960 pixels resolutie. Als je het toestel openvouwt dan verandert het naar een tablet met 7.3 inch display met QXGA+ resolutie van 1536×2152 pixels. Hoe dit eruit ziet laten de collega’s van Letsgodigital zien op deze 3D-beelden:

opvouwbare telefoon

Unpacked 2019

Alsof enkel de presentatie van de opvouwbare smartphone nog niet genoeg is, zal Samsung het Unpacked evenement ook benutten om de Galaxy S10-serie te introduceren. De opvouwbare telefoon én de S10-serie verdienen eigenlijk een eigen evenement maar nu alles in één evenement wordt gestopt is dit waarschijnlijk hét tech-moment van 2019. Deze video van Samsung zelf geldt op dit moment als de “officieel” gelekte teaser voor het evenement, maar jammer genoeg is dit niet het daadwerkelijke ontwerp van de opvouwbare telefoon. Desalniettemin is deze versie van de Foldable Galaxy een leuk vooruitzicht.