Chinese smartphonemaker Vivo zoekt continu de grenzen op met de introductie van smartphones zoals de Vivo Nex en Apex 2019, ook wel bekend als ‘The Waterdrop’. Inmiddels is de pop-up camera van de Nex een bekend gezicht geworden in de line-up van het Vivo assortiment. Meerdere modellen beschikken over de feature waarmee de ‘notch’ vermeden wordt. Met de onlangs gepresenteerde Vivo V15-modellen is deze intrekbare frontcamera nu ook naar de middenklassers gebracht. Wat is de volgende stap? Volgens een recente patentaanvraag zou dit een dual pop-up camera kunnen zijn.

Dubbele pop-up frontcamera

Dankzij een recente patentaanvraag van Vivo krijgen we inzicht in de ontwerpen waar het bedrijf aan werkt. Vivo vraagt normaal gesproken de meeste designpatenten aan voor modellen die al geïntroduceerd zijn. Maar afgelopen week, op 1 maart 2019, verscheen een onbekend model in de database van CNIPA, het Chinese patentenbureau. Bij dit ontwerp wordt de nadruk gelegd op de dubbele pop-up camera in de beschrijving. De illustraties tonen een smartphone met een pop-up camera, maar dan met twee sensors. Met een vergelijkbaar ontwerp als de Vivo Nex, en zelfs dezelfde camera-stelling aan de achterzijde, toont het ontwerp veel gelijkenissen. Zo ziet het ontwerp met de dubbele frontcamera eruit:

dual pop-up vivo

Dubbele frontcamera’s

Mocht Vivo deze smartphone met dubbele frontcamera introduceren dan is het niet de eerste fabrikant die een smartphone met deze feature presenteert. De Elephone PX van eind 2018 beschikt ook een vergelijkbare feature met dual-frontcamera die ingetrokken kan worden, net als een nieuwe model van Energizer dat tijdens MWC 2019 werd geïntroduceerd. De Energizer Ultimate U620S Pop heeft eveneens een pop-up camera met twee sensors. Als deze twee vrij onbekende fabrikanten een dubbele camera als pop-up kunnen implementeren, dan duurt het in ieder geval niet lang voordat een bekende fabrikant zoals Vivo dit introduceert.

Bron: CNIPA