Met de Vivo Nex laat de Chinese smartphonefabrikant zien waar het toe in staat is. De futuristische concepttelefoon die in februari getoond werd, de Vivo Apex, is nu gepresenteerd voor de Chinese markt als de Vivo Nex. Waar het in eerste instantie slecht een concept leek te zijn wordt het toestel nu voor grote schaal geproduceerd. Liefhebbers van smartphones die een hekel aan de notch hebben kunnen opgelucht adem halen; deze smartphone van Vivo is de volgende generatie, zonder inkeping in het scherm.

Wat is de Vivo Nex?

De zoektocht naar het ultieme randloze toestel heeft ontwikkelaars bij tal van fabrikanten op grote schaal kopzorgen opgeleverd. Een concept is leuk maar het is een ander verhaal om het gereed te maken voor de consumentenmarkt. Smartphones zoals de iPhone X, Galaxy S9, OnePlus 6 en LG G7 ThinQ hebben een voorkantvullend scherm maar niet in dezelfde mate als de Vivo Nex. Waar Samsung, Apple en anderen strijden om eer van de hoogste screen-to-body ratio gaat Vivo er op dit moment vandoor met de hoofdprijs. De Vivo Nex is een one-of-a-kind smartphone met de dunste randen ter wereld en een screen-to-body ratio van een indrukwekkende 91.24%.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Snelle specs

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 845
  • Geheugen: 8GB RAM, 256GB opslagruimte
  • Display: 6.59 inch Super AMOLED FullHD+
  • Features: Under display vingerafdrukscanner
  • Camera: Front 8 MP pop-up, 12 + 5 MP dual-camera

Officiële en hands-on beelden

De Vivo Nex heeft een volledig scherm zonder inkeping, geen speakers aan de voorkant en ook is de selfiecamera niet te zien. Wie een selfie wil maken wordt verrast door een camera die letterlijk om de hoek komt kijken. De camera komt automatisch tevoorschijn als je een foto wilt maken. Het gebrek aan de selfiecamera aan de voorkant en geen speakers of sensors zorgt ervoor dat het 6,59 inch scherm écht bijna de gehele voorkant in beslag neemt. Heb je de beelden van deze unieke smartphone nog niet gezien? Dit zijn de officiële video’s van de smartphone en de beste hands-on video’s van de Vivo Nex.

Vivo Nex

Alex Feng, Senior Vice President van Vivo: “De lancering van de NEX brengt eindelijk een einde aan het streven van de industrie naar een echt bezelloos apparaat. We hebben maandenlang een groot aantal nieuwe baanbrekende technologieën ontwikkeld om deze visie van de toekomstige smartphone te realiseren. Vivo zal ook evolueren van een fabrikant naar een innovatief technologiebedrijf dat hardware, software en diensten levert.”

Android Authority

TechnoBuffalo

UnboxTherapy

Mr. Geek