Vivo werkt aan een nieuwe smartphone met de codenaam “The Waterdrop”. Geïnspireerd door een kosmische detector uit een Chinese roman met de naam “The Three-Body Problem” zou het verwachte model uitgerust zijn met een futuristisch uiterlijk. Twitter gebruiker Ice Universe heeft het over een design dat ‘de perceptie van smartphones zal veranderen’. Bij een volledig nieuw ontwerp is het gebruikelijk dat een nieuwe naam wordt gekozen. Een nieuwe trademark-aanvraag doet geloven dat dit wel eens de Vivo SUPEX zou kunnen worden.

Vivo SUPEX

Voordat een smartphone gepresenteerd wordt leggen fabrikanten vaak vooraf de naam vast. Dit om problemen met de merknaam te voorkomen zodra het toestel eenmaal gereed is om verscheept te worden. Tegelijk met het lekken van de eerste beelden van de nog onbekende Vivo smartphone heeft Vivo een trademark aangevraagd voor de term “SUPEX”. De Chinese fabrikant heeft bescherming voor deze naam aangevraagd bij de EUIPO (European Union Intellectual Property Organization), gecategoriseerd in de Nice class 9 waar ook smartphones onder vallen.

supex

De aanvraag doet vermoeden dat een Vivo SUPEX smartphone op komst is, mogelijk zelfs de unieke smartphone met de codenaam “The Waterdrop”. Een vergelijkbaar scenario zagen we eerder al bij de originele Vivo NEX, de innovatieve full-screen smartphone met de pop-up camera. Ontdekt door de collega’s van LetsGoDigital werd de NEX merknaam zo’n drie maanden voor de officiële introductie vastgelegd.

“The Waterdrop”

De eerste beelden van de verwachte Vivo smartphone werden afgelopen nacht gedeeld door Twitter gebruiker Ice Universe. Op de afbeeldingen zien we een smartphone met sterk afgeronde randen waardoor het een wat vloeibaar ontwerp krijgt. De beelden zijn niet duidelijk genoeg om een beeld te krijgen van het gehele design maar daar zullen we ongetwijfeld snel meer van zien in de komende weken. Volgens de tipgever duurt het niet lang voor de smartphone onthuld wordt.