Het Mobile World Congress is officieel nog niet begonnen maar ondertussen worden de eerste smartphones al gepresenteerd. Vivo is vandaag het eerste bedrijf dat een nieuwe smartphone introduceert; de Vivo V15 Pro. Het toestel is vandaag officieel geïntroduceerd in India en andere landen waar Vivo een bestaande markt heeft. Het mid-range toestel is de opvolger van Vivo V11 Pro en wordt geleverd met ’s werelds eerste 32MP pop-up frontcamera, triple-camera aan de achterkant, in-display vingerafdruksensor en 6.39 inch Ultra FullView display.

Specificaties

De V15 Pro heeft een 6.39 inch Ultra FullView display, bestaande uit een AMOLED-scherm met een FHD+ resolutie van 1080 x 2316 pixels. Dankzij de pop-up camera is er geen notch in het scherm geplaatst en ook geen in-screen camera, vergelijkbaar met de Vivo Nex. Hierdoor is er een hoge screen-to-body ratio van 91,64%. De bovenste rand is naar eigen zeggen slechts 22mm dik en de randen aan de zijkant slechts 1.75mm. Om het display van energie te voorzien wordt er gebruik gemaakt van een 3700 mAh batterij. Deze batterij beschikt over Dual Engine snelladen, waarbij de accu van 0% tot 24% opgeladen kan worden in slechts een kwartier tijd. Dit betekent wel dat het toestel voorzien is van een miniUSB poort en niet van USB Type-C.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Onder het display is een vingerafdrukscanner te vinden, net als de speaker en een aantal sensors. Nog iets verder onder het display is de Snapdragon 675 SoC te vinden dat wordt gekoppeld aan 6GB of 8GB RAM. Dit uiteraard afhankelijk van de versie die je koopt. Voor de opslag van data, video’s en foto’s is intern 128GB ruimte beschikbaar. Mocht dit niet genoeg voor je zijn, dan is het nog uit te breiden met maximaal 256GB externe opslagruimte.

32MP pop-up camera

Aan de achterzijde van de V15 Pro is een triple-camera geplaatst. Deze bestaat uit een 48 hoofdcamera (diafragma van f/1.8), een 8 megapixel groothoeksensor (diafragma van f/2.2) en een 5 megapixel lens (diafragma van f / 2.4). Op het eerste gezicht een aardig goede camera voor een middenklasser. Hiernaast is er ook nog de pop-up camera voor selfies. Aan de voorkant heeft de V15 Pro ‘s een 32 megapixel pop-up camera met f/2.0 diafragma. Deze heeft nog allerlei extra functies zoals AI Face Beauty, AI portretcompositie, Bokeh Mode, AI body Shaping, Portret lichteffect, AR sticker, Video Face Beauty en genderdetectie.

De Vivo V15 Pro wordt verkocht in de kleuren Topaz Blue en Ruby Red. Met een adviesprijs van Rs 28,990 in India, omgerekend ongeveer 359 euro, valt de nieuwe Vivo smartphone in de mid-range categorie. Of dit model naar Nederland komt is niet bekend, maar als dit gebeurt dan zullen we dat snel horen. De Vivo V15 Pro wordt in de landen waar het verkocht gaat worden vanaf 6 maart geleverd.