Het tijdperk van de opvouwbare telefoon is begonnen. En dat betekent dat we de handige smartphones steeds vaker gaan zien. Met Huawei en Samsung die de eerste modellen op de markt brengen is het wachten tot de rest volgt. Sharp is een van de partijen die ook van plan is om een dergelijk model te introduceren. Hoe de versie van Sharp eruit ziet heeft het bedrijf vandaag getoond aan het publiek.

Sharp’s opvouwbare telefoon

De opklapbare telefoon heeft naar verluidt een 6.18-inch AMOLED-display met een vrij grote inkeping. De resolutie van dit scherm is 1440 x 3040 pixels en de vouw is bij dit model verticaal in het midden te vinden. Dankzij de vouw is het mogelijk om de smartphone naar binnen op te vouwen.

Het ontwerp van de Sharp telefoon is min of meer vergelijkbaar met dat van de verwachte Motorola telefoon. De moderne RAZR heeft eveneens het lange scherm waarbij de smartphone verticaal opgevouwen wordt. Sharp’s versie heeft echter wel een andere scharnier, dat er aardig dun uitziet in de video’s. Dit is hoe dat eruit ziet:

300.000 keer vouwen

Sharp beweert dat het apparaat 300.000 keer vouwen kan weerstaan, wat meer is dan de gemiddelde consument nodig heeft. Stel dat je de smartphone honderd keer per dag opvouwt, dan zou dit betekenen dat de smartphone dat minimaal 8 jaar volhoudt. De duurzaamheid zal dus geen probleem moeten zijn. Dit is dezelfde smartphone van Sharp, alleen dan vanuit een andere hoek.