Het is zover; Samsung heeft de nieuwe Galaxy Note 9 smartphone geïntroduceerd als toevoeging op het toch al brede assortiment. De Galaxy Note 9 is een high-end smartphone dat nog deze maand in de schappen wordt verwacht. Met een iets groter beeldscherm van 6.4 inch, iets kleinere randen en een nieuwe camera-opstelling is de Note 9 een prachtige en waardige opvolger van de Note 8. Hoewel het ontwerp op het eerste gezicht niet veel afwijkt van de voorganger zijn er toch genoeg subtiele veranderingen te zien. Zo is de vingerafdrukscanner niet meer naast, maar onder de dubbele camera geplaatst en biedt de S Pen ondersteuning voor Bluetooth.

Specificaties

Samsung heeft de nieuwe Note volgestouwd met een groot aantal functies, waaronder een 6.4 inch QHD+ AMOLED-scherm met een beeldverhouding van 18.5:9 zoals dat bekend is van het Infinity Display. Het hoge resolutie scherm wordt bedekt door glas dat afkomstig is van Corning. De Note 9 heeft daardoor de beschikking over het sterkste type glas dat je maar kunt bedenken.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Onder de motorkap kom je al gemiddelde gebruiker niets tekort. Er is de Exynos 9810 chipset dat wordt bijgestaan door 6GB RAM en 128GB opslagruimte; specificaties zoals je mag verwachten van deze smartphone. Benchmarks hebben eerder al uitgewezen dat de prestaties ongeveer gelijk zijn als die van de Galaxy S9+. Dat is ook niet verwonderlijk gezien beide toestellen dezelfde processor en evenveel RAM tot de beschikking hebben. Er is echter nog een tweede variant te koop met 8GB RAM en 512GB opslagruimte. Wat de Note 9 vooral onderscheidt van de Note 8 en Galaxy S9 is de accu. Waar Samsung er bij de Galaxy Note 8 voor koos om een 3300 mAh accu in te zetten is er in de Galaxy Note 9 een batterij verstopt met maar liefst 4000 mAh. Daar zullen de meeste Note-liefhebbers van smullen.

Het nieuwste model in de Note-lijn bevat een vingerafdruksensor aan de achterzijde. Deze is niet naast, maar onder de camera’s geplaatst; een veel natuurlijkere positie voor de scanner. De hoofdcamera zelf bestaat uit twee sensors met 12 + 12 megapixels. Aan de voorzijde is er een frontcamera met 8 megapixels.

Kopen?

De Galaxy Note 9 wordt geleverd met het Android 8.0 Oreo besturingssysteem en is beschikbaar in Ocean Blue, Midnight Black en Lavender Purple. De adviesprijs van de 6GB RAM en 128GB opslagruimte variant is 999 euro voor een los model. De versie met 8GB RAM en 512GB opslagruimte kost 1.249 euro. Uiteraard is de Galaxy Note 9 met abonnement vanaf vandaag te bestellen als pre-order. De daadwerkelijke release van de Note 9 vindt vanaf 24 augustus plaats.