Als er een trend is waar Samsung niet aan meedoet dan is het de inkeping in het scherm. Hoewel de Zuid-Koreaanse fabrikant verschillende patenten aangevraagd heeft met een dergelijk ontwerp is er nog geen Galaxy smartphone op markt gebracht met de controversiële “notch”. Een nieuw patent dat onlangs gepubliceerd is laat zien dat Samsung wat anders van plan is. In het patent wordt een smartphone design getoond met een minimale “chin”, de rand aan de onderkant van het scherm, en een dunne rand aan de bovenkant. Het lijkt er zelfs op dat er een tweede display aan de achterzijde geplaatst wordt bij deze smartphone.

Minimale randen

Het Amerikaanse patentenbureau USPTO heeft op 19 juni 2018 een patent van Samsung Electronics gepubliceerd waarin bescherming aangevraagd wordt voor een futuristisch smartphone design. In het patent dat vorig jaar in september aangevraagd is wordt het ontwerp van een smartphone getoond met een extreem hoge screen-to-body ratio. Dit is het ontwerp waar liefhebbers van Galaxy smartphones op zitten te wachten. De randen aan de zijkanten en onderkant zijn minimaal terwijl ook de bovenste rand in dikte afgenomen is. In de dunne rand is er echter nog wel ruimte voor de speaker en een frontcamera. Bekijk de afbeeldingen uit het patent hieronder:

samsung patent

Het futuristische ontwerp valt niet alleen op aan de voorzijde van het toestel. Aan de achterzijde van de smartphone is namelijk nog een tweede display te vinden. Tenminste, zo lijkt het. In het patent wordt geen beschrijving van het ontwerp weergegeven waardoor dit niet met zekerheid te zeggen valt. In de illustratie wordt deze afgebakende ruimte weergegeven als een display. Het is dus mogelijk dat deze ruimte voor iets anders dan een display gebruikt wordt. De voorkant van het toestel laat echter zien dat Samsung aan een Galaxy smartphone werkt met een hogere screen-to-body ratio dan ooit tevoren. Bovendien valt op dat er geen fysieke vingerafdrukscanner aanwezig is; niet aan de voorkant maar ook niet aan de achterkant.

Note 9?

Het ontwerp waar de bescherming voor is aangevraagd heeft veel weg van de Note-serie van het bedrijf. Het ligt voor de hand om het patent toe te schrijven aan de nog onaangekondigde Galaxy Note 9 maar dit toestel gaat waarschijnlijk geen grote verrassingen met zich meebrengen. Het design van de Note 9 zal gebaseerd zijn op het ontwerp van de voorganger, de Samsung Galaxy Note 8. Renders van de aankomende Note hebben dit al laten zien met ondersteuning van gelekte beelden van screenprotectors.

Hogere screen-to-body ratio

Het getoonde ontwerp in het patent zou een logische volgende stap zijn voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. De Samsung Galaxy S9 had dunnere randen dan de voorganger maar het ontwerp bleef redelijk gelijk. Om te blijven innoveren en aantrekkelijk te blijven in de ogen van consumenten dient Samsung de randen nog verder te minimaliseren. Concurrenten zoals Vivo en Oppo hebben onlangs laten zien dat het mogelijk is met de Vivo Nex en Oppo Find X. Of Samsung de screen-to-body ratio van deze toestellen gaat overtreffen zullen we volgend jaar te weten komen als de nieuwe Galaxy telefoons gepresenteerd worden.

Bron: Samsung patent