Twee ontwerpschema’s van de Samsung Galaxy S9+ en Galaxy Note 9 zijn op Twitter gepubliceerd waarin het ontwerp van de batterij getoond wordt. De grafische weergave laat zien dat de positionering van de dubbele camera effect heeft op de grootte van de batterij. Als het schema afkomstig is van een Samsung fabriek of gebaseerd is op de werkelijke tekeningen dan zou dit betekenen dat de Note 9 uitgerust wordt met een aardig grote batterij.

Meer ruimte

Op het schema van de Galaxy S9+ is te zien dat de dubbele camera opstelling met daaronder de vingerafdrukscanner veel ruimte in beslag neemt. Dit biedt minder ruimte voor de batterij waardoor de capaciteit ervan beperkt wordt. Volgens het schema van de Note 9 zou dit toestel uitgerust kunnen worden met een grotere batterij doordat de camera’s horizontaal geplaatst zijn. Met de vingerafdrukscanner onder deze opstelling blijft er meer ruimte over voor de batterij.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Eerdere geruchten meldden ook al dat de Galaxy Note 9 over een grotere batterij zou beschikken van maar liefst 4000 mAh. De huidige Galaxy Note 8 heeft een 3300 mAh batterij. Met een 4000 mAh batterij zal dit het model worden met de meeste batterijcapaciteit van alle tot nu toe geproduceerde S- en Note modellen. Bekende lekker Ice Universe is er in ieder geval zeker van: het wordt 4000 mAh voor de Note 9.

Volgens het laatste FCC rapport zal de Samsung Galaxy Note 9 bovendien worden geleverd met een snellere draadloze oplader. Deze nieuwe oplader zal ervoor moeten zorgen dat de smartphone zoveel mogelijk gebruikt kan worden en niet aan een kabel moet “rusten”. Volgens het FCC document heeft de nieuwe draadloze oplader het modelnummer EP-N6100 meer vermogen waardoor het opladen sneller zal verlopen. De Galaxy Note 9 wordt in augustus verwacht, een maand voordat Apple de nieuwe line-up presenteert.

Bron: Gsmarena