Er zijn weer tekenen van de onaangekondigde Samsung Galaxy Note 8. Gisteren kwamen we de support pagina’s van de smartphone tegen en vandaag duikt het toestel op in de Geekbench database. De smartphone draagt het modelnummer SM-N950F, het modelnummer van de globale Note 8. Het toestel wordt op 23 augustus door Samsung gepresenteerd.

Benchmark

Uit de benchmark van vandaag is af te leiden dat het toestel geklokt is op een maximale frequentie van 1.69GHz. Het gaat vermoedelijk om de octa-core Snapdragon 835 chipset met Adreno GPU. De 1.69Ghz frequentie die gemeten is in de benchmark betreft waarschijnlijk de low performance kernen. De snellere kernen draaien op 2.3 GHz. Het werkgeheugen ligt op 6GB RAM zoals te zien is in de benchmark. Als er naar de software gekeken wordt dan zien we dat de smartphone op Android 7.1 Nougat draait, wat op dit moment één van de recentere versies van het Google besturingssysteem is. De resultaten van de benchmark zijn onder dit bericht te bekijken.

Specificaties

Naast de informatie uit de benchmark is er al meer bekend over de Samsung Galaxy Note 8. De specificaties van de smartphone zijn onlangs al gelekt door de betrouwbare tipgever Evan Blass op Twitter. De Galaxy Note 8 is uitgerust met een 6.3 inch Super AMOLED QHD display dat net als de Galaxy S8 een 18.5:9 beeldverhouding heeft. De opslagruimte ligt op 64GB met microSD ondersteuning, een 3300 mAh batterij levert de energie en voor het eerst is er een dual-camera. Deze hoofdcamera aan de achterzijde heeft twee 12 megapixel sensors. Aan de voorzijde is er nog een 8 megapixel camera.

SM-N950F geekbench
Bron: Geekbench