Samsung brengt deze zomer niet alleen de Galaxy Note 10 uit, maar ook een Galaxy Note 10 Pro. En terwijl de normale versie met 6.3-inch een iets kleiner scherm krijgt wordt het Pro-model uitgerust met een veel groter scherm, volgens geruchten zelfs een grootte van 6.8-inch. Daar hoort natuurlijk een grotere accu bij, want een display van dit formaat verbruikt aardig wat energie. Gelukkig lijkt het erop dat Samsung het daarover eens is. Een foto van de Samsung Galaxy Note 10 Pro-batterij toont namelijk een accucapaciteit van 4500 mAh, oftewel 500 mAh meer dan de Samsung Galaxy Note 9.

4370 / 4500 mAh capaciteit

Hoewel de foto van de Galaxy Note 10 Pro batterij allesbehalve gedetailleerd is, valt er wel iets uit de informatie af te leiden. Dat is de Typical Capacity van 4500 mAh. En door goed te kijken is ook een Rated Capacity zichtbaar van 4370 mAh. Tenminste, dat is wat wij concluderen op basis van deze foto. Als de vermelde gegevens kloppen, en deze batterij daadwerkelijk in de Note 10 Pro gebruikt gaat worden, dan zou dit betekenen dat dit Pro-model 500 mAh extra capaciteit heeft ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 9. Het topmodel in de Galaxy S10 line-up, de Galaxy S10 5G, beschikt ook over een 4500 mAh batterij (Typical).

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Galaxy Note 10 Pro accu

De accu die op de foto te zien is, is gemaakt door Samsung SDI VIETNAM. Dit is een van de gebruikelijke fabrikanten van Samsung’s batterijen. Dankzij het modelnummer EB-BN975ABU is deze specifieke batterij te koppelen aan de Galaxy Note 10 Pro. De normale Galaxy Note 10 Pro draagt het modelnummer SM-N970, de Note 10 Pro het modelnummer SM-N975. Gezien de vermelding van ‘N975’ in het typenummer van de accu valt dus met een redelijke zekerheid te zeggen dat deze accu bij de Note 10 Pro hoort.

note 10 pro accu

Het basismodel van de Galaxy Note 10 wordt verder verwacht met een triple camera terwijl de Pro-versie uitgerust zou worden met een quad-camera. Mogelijk is dit een Time of Flight-sensor. Beide versies zouden bovendien in 4G en 5G varianten beschikbaar komen, waardoor er in totaal vier Galaxy Note 10-modellen verkocht gaan worden. De nieuwe modellen worden waarschijnlijk in augustus gepresenteerd.