Nu we in april zijn beland hebben bijna alle Android smartphonemakers al een vlaggenschip model onthuld. LG heeft de G8 ThinQ gepresenteerd, Huawei heeft de P30-serie op de markt gebracht en Samsung de Galaxy S10-serie. Maar daarmee is het jaar nog lang niet voorbij. Deze zomer wordt de 2019 iPhone verwacht maar net iets eerder wordt ook de Galaxy Note van Samsung aangekondigd. En om nog meer tegenstand te bieden tegen de Apple smartphone komt Samsung niet met één maar meerdere modellen. Volgens geruchten is er namelijk een Samsung Galaxy Note 10 Pro op komst.

Samsung Galaxy Note 10 Pro

Het laatste gerucht dat de wereld ingeslingerd wordt is afkomstig van Twitter-gebruiker IceUniverse, een redelijk betrouwbare tipgever. Volgens de Samsungfan wordt de Galaxy Note 10 namelijk aangevuld met de Galaxy Note 10 Pro. Zoals de naam doet vermoeden gaat het om een professionele versie met naar verwachting betere interne specs en een groter display. Tenminste, dit is het gebruikelijke verkoopargument van een Pro-versie. Hetzelfde is nu bijvoorbeeld het geval bij de Huawei P30 en de Huawei P30 Pro. De P30 Pro heeft de beste specificaties én een groter scherm. De exacte specificaties van de Samsung Galaxy Note 10 Pro zijn op dit moment nog onbekend.

6.75-inch display?

Eerdere geruchten beweren dat Samsung aan niet minder dan vier versies van de aankomende Galaxy Note10 werkt, waarvan twee 5G-ready zijn. Een van de modellen heeft een 6.75-inch QHD+ AMOLED display en een quad-camera op de achterkant. Een ander model heeft een 6.28-inch QHD+ AMOLED-display en een triple-camera. Uitgaande van deze twee modellen dan ligt het voor de hand dat de Note 10 Pro een 6.75-inch scherm krijgt en de normale versie een 6.28-inch display. De nieuwe smartphones van Samsung worden in augustus verwacht.