Voor Samsung is dit hét moment om toe te slaan, als het op de smartphonemarkt zicht wil houden op de tweede plek. Terwijl Huawei in zwaar weer verkeert, en wereldwijd de banden met de smartphonemaker verbroken worden, is het aan Samsung om de laatste klap uit te delen. Dat zou het kunnen doen met de introductie van de Samsung Galaxy Note 10, een van de 2019 vlaggenschipmodellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De krachtpatser wordt pas deze zomer verwacht, maar dankzij een tweetal recente benchmarks weten we nu al precies waar het toestel de rekenkracht vandaan haalt.

8GB en 12GB RAM

De 5G-variant van de Galaxy Note 10 is vandaag op Geekbench gespot in een tweetal varianten. Het gaat om modellen met de modelnummers SM-N976V, welke bestemd is voor Verizon, en SM-N976B, de versie voor Australische providers. Het “toeval” wil dat deze smartphones tegelijk zijn getest. En hoewel beide modellen hetzelfde modelnummer delen, hebben ze de benchmark doorstaan met verschillende combinaties van werkgeheugen en chipset.

Uitgelicht: aanbieding van de dag
  • SM-N976B: Exynos 9825 en 8GB RAM
  • SM-N976V: Snapdragon 855 en 12GB RAM

Het verschil is configuratie is niet eenvoudig te verklaren, maar het maakt wel duidelijk dat de Note 10 Pro, of hoe het ook genoemd mag worden, geleverd zal worden met 8GB of 12GB RAM. En ook suggereert dit dat de S-Pen smartphone geleverd zal worden met twee verschillende chipsets, afhankelijk van de regio waar het model uiteindelijk verkocht wordt.

Mogelijk betekent dit bovendien dat een high-end keramische versie van de Samsung Galaxy Note 10 Pro beschikbaar komt, net zoals dit het geval was met de Samsung Galaxy S10+. De keramische versie van dit model wordt geleverd met 1TB opslagruimte en 12GB RAM. De Galaxy Note 10 Pro wordt verder verwacht met een quad-camera opstelling, 6.75-inch scherm, in-display frontcamera en 4.500 mAh batterij. Verwacht wordt dat Samsung het premium model eind augustus of begin september zal presenteren.