Het plan van Samsung om de budget- en middenklasse smartphones te veranderen begint vorm te krijgen. Een aantal nieuwe modellen zijn op komst, waaronder de Galaxy M-serie. Verwacht wordt dat een nieuwe Galaxy M-serie volgend jaar de huidige smartphones in de Galaxy J-, On- en C-serie zal vervangen. Eén van deze toestellen, met het modelnummer SM-M105F, heeft vandaag het Wifi-certificaat ontvangen. Dit duidt op een naderende introductie nadat de smartphone eerder al opgedoken is bij een benchmarking website.

WiFi-certificatie

Vandaag heeft de Samsung smartphone met het modelnummer SM-M105F de WiFi certificatie ontvangen. Dit is de bevestiging dat de Samsung Galaxy M10, of het het toestel ook mag heten, daadwerkelijk geïntroduceerd gaat worden. Normaal gesproken zijn de WiFi- en Bluetooth-certificaties onderdeel van de laatste stappen die voor een officiële introductie gezet worden. Jammer genoeg komt er verder niet veel naar voren over de specificaties van de nieuwe SM-M105F. De certificatie van vandaag vertelt ons alleen dat de SM-M105F verkrijgbaar zal zijn als dual-sim versie en uitgerust is met Android 8.1. Dit is overigens niet de laatste versie van Android, maar mogelijk wordt het toestel alsnog geleverd met Android 9.0 Pie.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De benchmark vermelding van de SM-M105F liet eerder zien dat het toestel uitgerust is met de Exynos 7870 processor en 3GB RAM. Het is dezelfde processor die Samsung gebruikt in andere budget smartphones. Uitgaande van deze specificaties wordt de Galaxy M10 verwacht met opslagvarianten van 16GB en 32GB. Het display wordt mogelijk voorzien van een waterdruppel-inkeping, ook wel bekend als Infinity-V. Dit is één van de nieuwe schermtypes die Samsung in de nabije toekomst introduceert.

Vooralsnog heeft Samsung officieel nog niets bevestigd over de komst van de Galaxy M10. Het blijft dan ook de vraag of dit toestel ooit in Nederland zal verschijnen. Andere modellen in de M-serie die verwacht worden zijn de Galaxy M20 en M30. Er is op dit moment ook nog niets bekend over een releasedatum van deze toestellen.