Smartphone camera’s worden beter en beter. Niet alleen neemt het aantal camerasensors per smartphone toe, met zelfs triple- en quad-camera’s, ook blijft het aantal megapixel toenemen. Vorig jaar introduceerde Sony bijvoorbeeld de IMX586-sensor met 48 megapixel en tientallen smartphone zijn er inmiddels mee uitgerust. Maar het einde van de megapixel-strijd is nog niet in zicht. Samsung heeft namelijk eerder al een 64 megapixel camera aangekondigd en deze is in de tweede helft van 2019 voor het eerst beschikbaar voor consumenten. Samsung is van plan om in deze periode de Galaxy A70S met 64 MP camera te lanceren.

64 MP camera

Samsung heeft eerder deze maand twee nieuwe camerasensors geïntroduceerd. Dit waren de 64MP ISOCELL Bright GW1 en de 48MP ISOCELL Bright GM2, die beiden fotografie op de smartphone ondersteunen met een uiterst hoge resolutie. De eerstgenoemde sensor zou volgens ETNews al snel in de eerste smartphone van het bedrijf te vinden zijn. Volgens bronnen zou Samsung de 64 MP beeldsensor toepassen op de Galaxy A70S, een nog onbekende smartphone.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

64 MP camera

Gezien de naam van het model is er een duidelijke overeenkomst met de Galaxy A70. Deze smartphone met triple-camera werd eerder dit jaar geïntroduceerd. Mogelijk is de Galaxy A70S dus de opvolger van dit model. Hoewel de originele A70-versie over een 32 MP hoofdsensor beschikt, zou het nieuwe model dus over de 64 MP camera kunnen beschikken. Of er andere wijzigingen zijn ten opzichte van de Galaxy A70 is op dit moment nog onbekend.

ETNews meldt verder dat de 64 MP camera niet in de Galaxy Note 10 te vinden zal zijn. Deze smartphone wordt naar verwachting ook in de tweede helft uitgebracht, rond de maanden augustus en september. Zoals gebruikelijk past Samsung nieuwe technologieën eerst toe op de middenklassers, waarschijnlijk om het ‘op veilig’ te spelen. Op dit moment is er nog niets bekend over de camera-opstelling van de Galaxy Note 10, hoewel het ongetwijfeld niet meer lang zal duren voor we daar meer over te weten komen.