Voor wie het nieuws omtrent de nieuwste Samsung Galaxy’s gevolgd heeft zal het niet ontgaan zijn. Voordat de Galaxy Note 9 gepresenteerd wordt staan nog een aantal “goedkopere” modellen in de planning. Niet alleen wordt de J-serie verwacht maar ook de Galaxy A6 en de Galaxy A6 Plus. De afgelopen maanden zijn deze toestellen verschillende keren opgedoken en nu zijn ook de renders en video’s online verschenen.

Samsung Galaxy A6 en A6 Plus

De Samsung Galaxy A6 en A6 Plus zijn twee nieuwe modellen in de A-serie. Eerder dit jaar werden de Galaxy A8 (2018) en de Galaxy A8 Plus (2018) met Infinity display al uitgebracht als vervangers van de A5 en A7. Terwijl iedereen dacht dat het hier bij zou blijven is Samsung dus van plan om nog twee modellen in deze serie te introduceren. De smartphones dragen de modelnummers SM-A600FN en SM-A605G en zijn ook in de reguliere benchmarks opgedoken. Wat we echter nog niet wisten is hoe de toestellen er in het echt uitzien. Er zijn geen livebeelden gelekt van de toestellen maar door de bekende lekker OnLeaks zijn nu de eerste renders en video’s van de Galaxy A6 en A6 Plus te zien. Bekijk de video’s hieronder:

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Samsung Galaxy A6

Samsung Galaxy A6 Plus

Specificaties

Van wat nu bekend is wordt de Samsung Galaxy A6 aangedreven door Samsung’s eigen Exynos 7870 SoC. Deze SoC is gebaseerd op 14-nanometer FinFET-productieproces en en verbruikt 30 procent minder stroom in vergelijking met de voorganger. De SoC bevat een octa-core-processor met acht Cortex-A53-kernen geklokt op 1,6 GHz. Uit de benchmarks blijkt verder dat de Galaxy A6 3GB RAM heeft. Wat het beeldscherm betreft is de Galaxy A6 de kleinste van de twee met een displaygrootte van 5,6 inch. De grotere Galaxy A6 Plus, draait op de Qualcomm Snapdragon 625 SoC met 4GB RAM en heeft een 6.0 inch scherm. Dit zijn de afmetingen van de twee toestellen:

  • Samsung Galaxy A6: 149.9 x 71.5 x 7.8 mm
  • Samsung Galaxy A6 Plus: 160.2 x 76.2 x 8.3 mm

Bron: Mysmartprice