Het lijkt erop dat het niet lang meer duurt voor we kennis kunnen maken met de nieuwe Galaxy A-modellen. Nadat eerder dit jaar de Samsung Galaxy A8 (2018) en A8 Plus (2018) onthuld werden leek het erop dat het daarbij zou blijven. Door recente berichten lijkt het er echter op dat er alsnog twee nieuwe A-modellen komen; de Galaxy A6 en de A6 Plus. De grotere versie van de twee, de A6 Plus met modelnummer SM-A605FN, is vandaag weer opgedoken in een benchmark. De benchmark van vandaag bevestigt het Infinity Display voor de Galaxy A6 Plus inclusief de kenmerkende 18.5:9 beeldverhouding.

Galaxy A6 Plus

De Galaxy A6 Plus met modelnummer SM-A605FN is vandaag opgedoken in een benchmark bij de HTML5test website. Deze test wordt gedaan om de browser te testen en te vergelijken met andere smartphones. Uit de benchmark blijkt dat de smartphone over een display beschikt met 18.5:9 beeldverhouding. De screensize wordt in de benchmark namelijk weergegeven als 412 x 846 pixels. Dit is niet de werkelijke resolutie maar het geeft wel de beeldverhouding 18.5:9 aan, vergelijkbaar met de Galaxy S9. De verwachting is dat de Galaxy A6 Plus een schermresolutie krijgt van 1080 bij 2220 pixels (Full HD+). Door een eerdere benchmark wisten we al dat de smartphone uitgerust is met de Snapdragon 625 chipset en 4GB RAM.

De lancering van de Galaxy A6 en A6 Plus laat niet meer lang op zich wachten. Vanuit allerlei hoeken komen berichten binnen over een aanstaande introductie. Zo zijn de toestellen al door de FCC gekeurd, hebben ze de Bluetooth certificatie ontvangen, zijn ze diverse keren in benchmarks opgedoken en ook gingen de ondersteuningspagina’s op Samsung eigen website al live. Op dit moment is er nog niets bekend over de officiële introductiedatum van de verwachte modellen.

a6

Bron: HTML5test