Dat Samsung aan een smart speaker met Bixby werkt is al bekend maar hoe het apparaat precies werkt, welke features het heeft en hoe het eruit komt te zien is nog onbekend. Daar brengt het Nederlandse LetsGoDigital verandering in met een onthullende ontdekking van een patent dat deze speaker omschrijft. Het patent is eind vorige maand gepubliceerd in de database van het WIPO nadat het eind 2017 aangevraagd werd door de Zuid-Koreaanse fabrikant. De exacte specificaties worden niet in het patent vermeld maar wel de werkwijze van een aantal features.

Camera, display en microfoons

Het patent geeft een duidelijk beeld van wat we kunnen verwachten van de speaker. De gepatenteerde smart speaker beschikt over 7 microfoons, een display en een camera. De behuizing van de slimme speaker bestaat uit twee onderdelen, waarbij de bovenkant voorzien is van de microfoons en kan roteren (360-graden). De microfoons kunnen individueel geluiden ontvangen en analyseren zodat het apparaat zich kan aanpassen op waar het geluid vandaan komt. Zo kan de smartspeaker zichzelf naar de gebruiker draaien, zoals we dat kennen uit de science fiction films van jaren geleden.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De intelligente luidspreker van Samsung beschikt bovendien over een camera welke het gezicht van de gebruiker kan herkennen. Met de camera is het mogelijk om personen te identificeren. Mogelijk wordt de eigenaar op deze manier geïdentificeerd als er sprake is van een groep. De Bixby speaker kan tekst en foto´s tonen op het ingebouwde display maar het kan ook reageren op de gebruiker met behulp van geluiden. Verder wordt er nog een methode omschreven waarbij een stylus pen gebruikt wordt. Dit betekent dat de Bixby speaker een aanvulling kan zijn op de Samsung Galaxy Note 9.

Eerder dit jaar liet DJ Koh, CEO van de mobiele divisie, weten dat het bedrijf in de tweede helft van 2018 de eerste smart speaker zal presteren. Hoewel de naam van de slimme speaker nog onbekend is weten we inmiddels steeds meer over het apparaat. Het zal de concurrentie aangaan met de gevestigde orde zoals de Apple Homepod, Amazon Alexa en Google Home. De Bixby speaker van Samsung is niet de enige slimme speaker die op komst is. Eerder deze maand ontdekten we een aantal nieuwe trademarks van Huawei die erop wijzen dat er een iDol Home speaker van de Chinese fabrikant op komt is.